Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kwart van Nederlandse jongeren gaat backpacken

Kwart van Nederlandse jongeren gaat backpacken

Kwart van Nederlandse jongeren gaat backpacken

Backpacken onder jongeren is razend populair: 27 procent van alle Nederlandse jongeren tussen de 22 en 30 jaar is in de afgelopen 5 jaar langer dan een maand op rondreis geweest. Ruim 92 procent van deze rondreizen waren buiten Europa.

De drie populairste bestemmingen om te gaan backpacken zijn Thailand, Australië en Indonesië. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek over backpacken onder 1100 mannen en vrouwen door de website dik.nl.

Top 10 landen om te backpacken

  1. Thailand
  2. Australië
  3. Indonesië
  4. Vietnam
  5. Colombia
  6. Nieuw-Zeeland
  7. Peru
  8. Nepal
  9. Cambodja
  10. Laos

Op reis tussen studie en baan

De populairste periode om te gaan backpacken is direct na de studie. Veel  van de ondervraagden die een rondreis heeft gedaan geeft aan dat dit heeft plaatsgevonden tussen het behalen van een diploma en het zoeken naar een baan (71%). Maar ook 10% van de backpackreizen vinden plaats tijdens de studie.

Mannen reizen vaker alleen

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen vaker alleen op reis gaan dan vrouwen. Zeker 48% van de mannen gaat alleen op reis tegenover 38% van de vrouwen. Vrouwen geven de voorkeur aan samen reizen. Ruim 46% van de vrouwen gaat samen met een partner op reis en 10% maakt een rondreis met één of meerdere vriendinnen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »