Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Kwart van Nederlandse jongeren gaat backpacken

Kwart van Nederlandse jongeren gaat backpacken

Kwart van Nederlandse jongeren gaat backpacken

Backpacken onder jongeren is razend populair: 27 procent van alle Nederlandse jongeren tussen de 22 en 30 jaar is in de afgelopen 5 jaar langer dan een maand op rondreis geweest. Ruim 92 procent van deze rondreizen waren buiten Europa.

De drie populairste bestemmingen om te gaan backpacken zijn Thailand, Australië en Indonesië. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek over backpacken onder 1100 mannen en vrouwen door de website dik.nl.

Top 10 landen om te backpacken

  1. Thailand
  2. Australië
  3. Indonesië
  4. Vietnam
  5. Colombia
  6. Nieuw-Zeeland
  7. Peru
  8. Nepal
  9. Cambodja
  10. Laos

Op reis tussen studie en baan

De populairste periode om te gaan backpacken is direct na de studie. Veel  van de ondervraagden die een rondreis heeft gedaan geeft aan dat dit heeft plaatsgevonden tussen het behalen van een diploma en het zoeken naar een baan (71%). Maar ook 10% van de backpackreizen vinden plaats tijdens de studie.

Mannen reizen vaker alleen

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen vaker alleen op reis gaan dan vrouwen. Zeker 48% van de mannen gaat alleen op reis tegenover 38% van de vrouwen. Vrouwen geven de voorkeur aan samen reizen. Ruim 46% van de vrouwen gaat samen met een partner op reis en 10% maakt een rondreis met één of meerdere vriendinnen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »