Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Nederlanders vliegen vooral naar Spanje in de meivakantie

Nederlanders vliegen vooral naar Spanje in de meivakantie

Heel veel Nederlanders verlangen naar de zomer en maken dankbaar gebruik van de meivakantie om alvast van de zon te genieten in het buitenland en vooral Spanje blijkt in trek. Van Costa’s tot Canarias, van de steden tot aan het strand, Spanje is de grote favoriet, zo laat reisorganisatie TUI weten.

De top vijf van vakantiebestemmingen in de meivakantie bestaat uit de volgende landen:

  1. Spanje
  2. Griekenland
  3. Turkije
  4. Curaçao
  5. Portugal

De bestemming die het meest verrast staat op nummer 6: Denemarken! Vooral Billund en omgeving op het schiereiland Jutland trekken heel veel Nederlanders, die hier voornamelijk met de auto naar toe gaan. Dat Legoland zich in Billund bevindt is zeker geen toeval.

Turkije is ook populair en dan vooral de kust rondom Antalya. Door alle publiciteit zou je bijna denken dat er niemand meer op vakantie wil naar Turkije, maar dat blijkt niet. Het is nog altijd de derde grote vliegbestemming en vele Nederlanders vinden er een aangenaam vakantieverblijf. Een groot aanbod van all inclusive hotels, dat uitstekende kwaliteit combineert met een zeer aantrekkelijke prijs, trekt nog altijd vele reizigers. Vooral de last minute boeker (6-4 weken voor vertrek) laat zich verleiden.

Griekenland reizigers hebben een ruime keuze aan bestemmingen in het land met de vele eilanden. Kreta en Kos noteren de meeste vakantiegangers in deze meivakantie.

De meivakantie leent zich ook goed voor een stedentrip. De stad die de meeste reizigers trekt is New York. Alle Spaanse steden bij elkaar trekken echter de meeste bezoekers.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.