Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

‘Medische reisverzekering binnenkort verplicht voor reizigers naar Thailand’

Volgens een bron die genoemd wordt in de krant ‘Bangkok Post‘, werkt het ministerie van Toerisme en Sport aan een voorstel om buitenlandse toeristen te verplichten een bewijs te overleggen waaruit blijkt dat zij verzekerd zijn voor medische kosten in Thailand. Bij binnenkomst in Thailand zal om een dergelijke verzekeringsverklaring worden gevraagd die evenals het paspoort getoond moet worden bij de balies van immigration.

Het plan is voorgesteld door een commissie die zich bezighoud met het beleid en de ontwikkeling van toerisme. Het is niet de bedoeling dat deze eis een “hindernis” gaat vormen voor toeristen. Zo komen er voor buitenlandse reizigers mogelijkheden om op de Thaise internationale luchthavens en grenscontrolepunten alsnog een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Het ministerie voor Toerisme en Sport heeft vorige jaar al voorgesteld om de verzekeringsverplichting in te stellen omdat het aantal toeristen dat Thailand bezoekt zo hard groeit dat er niet voldoende personeel is om alle onverzekerde toeristen bij te staan.

Daar komt bij dat Thaise ziekenhuizen steeds vaker met onbetaalde rekeningen van toeristen geconfronteerd worden. Het gaat dan om reizigers die onverzekerd zijn en geen middelen hebben om de gemaakte medische kosten te voldoen.

Verzekeringsverplichting geldt ook voor sommige andere landen

Deze maatregel is niet uniek. Ook reizigers die naar Cuba of Venezuela reizen moeten middels een Engelstalige verzekeringsverklaring kunnen aantonen dat zij verzekerd zijn voor medische kosten. Wie een visum voor Rusland aanvraagt wordt met dezelfde verplichting geconfronteerd.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.