Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Massatoerisme schadelijk voor aantal wereldsteden waaronder Amsterdam

Massatoerisme schadelijk voor aantal wereldsteden waaronder Amsterdam

Amsterdam en een aantal andere toeristische wereldsteden waaronder Venetië, Dubrovnik en Rome worden overbevolkt door toeristen. De steden ervaren de negatieve gevolgen van het massatoerisme zoals een wildgroei aan vaak weinig kwalitatieve attracties, overbelaste infrastructuur, schade aan de natuur en de bedreiging van cultuur en erfgoed, zo blijkt uit een studie van de World Travel & Tourism Council (WTTC) en McKinsey.

In de studie werd de inwoners van wereldsteden gevraagd naar de ongemakken die zij ervaren door de toeristen die hun stad bezoeken. WTTC en McKinsey maakten in het onderzoek geen onderscheid tussen bezoekers uit eigen land en buitenlandse bezoekers.

Toerisme heeft positieve kanten zoals economische groei en werkgelegenheid, maar sommige bestemmingen worstelen ook met het zoeken naar een evenwicht tussen de behoeften van de lokale middenstand, de plaatselijke bevolking en de toeristen.

Wil je niet over de koppen van andere toeristen kunnen lopen dan kan je beter niet naar steden als Amsterdam, Dubrovnik, Kuala Lumpur, Macau, Rome, Venetië en Warschau op vakantie gaan.

Lees hier het rapport van World Travel and Tourism Council (WTTC)

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.