Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Inkomend-toerisme in Duitsland groeit al acht jaar op rij

Duitsland blijkt een populaire bestemming voor toeritsen. Het land noteert al 8 jaar op rij een record. Van januari tot december registreerde het Statistische Bundesamt 83,9 miljoen internationale overnachtingen in accommodaties met minimaal tien bedden. Met 3,1 miljoen overnachtingen meer dan in 2016 groeide het incoming toerisme vorig jaar met 3,6 procent. 

Nederland blijft met 11,2 miljoen overnachtingen de belangrijkste herkomstmarkt voor het toerisme naar Duitsland. Deze cijfers maakt Duitsland eerder deze maand bekend.

Trend: meer korte vakanties, meer stedentrips

Vakanties vormen de grote motor achter de groei van het Duitse incoming-toerisme. Volgens de voorlopige resultaten voor 2017 van IPK International steeg het aantal lange vakanties naar Duitsland met vijf procent en het aantal korte vakanties met acht procent. Binnen het segment vakantiereizen springt vooral het stedentoerisme eruit met een stijging van 15 procent. Onlineboekingen worden met een stijging van vijf procent steeds belangrijker vergeleken met boekingen bij reisbureaus.

Top 3: Nederland, Zwitserland en Verenigd Koninkrijk

Europa blijft de grootste markt voor het Duitse incoming-toerisme – bijna driekwart van de overnachtingen wordt vanaf hetzelfde continent geboekt. Met 11,2 miljoen overnachtingen is Nederland veruit de grootste markt voor het toerisme naar Duitsland, gevolgd door Zwitserland met 6,7 miljoen overnachtingen en het Verenigd Koninkrijk met 5,6 miljoen overnachtingen.

Duitsland dichtbij

Na een succesvolle wintercampagne in een uitstekend winterseizoen, kunnen reislustige Nederlanders zich verheugen op een veelzijdig voorjaar in Duitsland. Speciaal voor de Nederlandse markt lanceert het Duits Verkeersbureau in Amsterdam op www.germany.travel/duitslanddichtbij een microsite met inspiratie voor stedentrips, shoppen en wellnessreizen.

Wat de bestemmingen gemeen hebben, is dat ze allemaal gemakkelijk en binnen 4 uur bereikbaar zijn per auto, trein of vliegtuig.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.