Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Steeds meer incidenten met bejaarden bij Great Barrier Reef

In december zijn al vier bejaarden om het leven gekomen tijdens het snorkelen in het Australische ‘Great Barrier Reef‘. Deze week werd een 75-jarige Japanse vrouw in het water gevonden. Tijd voor maatregelen.

De toeristische sector in Australië wil nieuwe regels willen invoeren waarbij snorkelende ouderen worden gewaarschuwd voor de gevaren. Dit jaar zijn er al tien personen overleden, alle slachtoffers waren bejaard en hadden medische aandoeningen. De jaren daarvoor vielen er gemiddeld vijf doden per jaar.

De toeristenbranche laat weten dat ondanks de vele bejaarde doden, de Great Barrie Reef heel veilig is voor snorkelaars. “Toch moeten we naar de regels kijken”, zegt een woordvoerder van de Australische Association of Marinepark Tourism. Hij wil de regels voor de oudere toeristen die willen snorkelen aanpassen. Het zal daarbij wel lastig worden om niet te worden beschuldigd van leeftijdsdiscriminatie.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.