Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Ibiza waarschuwt toeristen voor hoge ziekenhuisrekeningen

Wie op Ibiza denkt zomaar even een ambulance te kunnen bellen als een dronken vriend op straat ligt wordt op slag nuchter als hij de rekening moet betalen. De lokale gezondheidsautoriteit van Ibiza, het IB salut, waarschuwt voor gepeperde rekeningen als je in het ziekenhuis terecht komt als gevolg van overmatig drank- of drugsgebruik.

Tijdens het toeristenseizoen moet het medisch personeel in de ziekenhuizen vooral ’s nachts veel overuren maken. Het gaat dan vaak om feestende toeristen die te veel drank- of drugs hebben gebruikt en onwel worden

In de hoop dat toeristen zich wat verantwoordelijker gaan gedragen heeft IB salut inzicht gegeven in de kosten als er medisch hulp aan te pas komt:

  • Een bezoek aan de eerste hulp kost tussen de € 200 en € 400.
  • Een nacht op de intensive care kost gemiddeld € 1600.
  • De rekening van een ambulance kan oplopen tot boven de € 1000.

Zeker wanneer een toerist niet voldoende verzekerd is kan dit een behoorlijke aanslag zijn op zijn/haar vakantiebudget.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.