Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Hotelovernachting in Nederland duurder: gemiddeld 104 euro

Hotelovernachting in Nederland duurder: gemiddeld 104 euroDe prijzen voor hotelkamer in Nederland zijn flink gestegen in 2016. De gemiddelde prijs van een kamer steeg met acht procent. De verwachting is dat de omzet van hotels komend jaar met drie procent stijgt. Een hotelkamer kostte in 2016 gemiddeld 104 euro per nacht, aldus het economisch bureau van ABN AMRO.

Nooit eerder stegen de prijzen van hotels zo hard in een jaar tijd. De sterke stijging komt vooral door de toename van het toerisme. In 2012 sliepen er 21 miljoen gasten in een hotel in Nederland. In 2016 waren dat er 26 miljoen. Door de gunstige economische omstandigheden worden dit jaar nog meer toeristen verwacht.

Amsterdam: Zeven miljoen hotelgasten

Vooral in Amsterdam deed de hotelbranche het goed. De kamerbezetting in de hoofdstad was 82 procent en er waren waren ruim zeven miljoen hotelgasten; anderhalf miljoen meer dan in 2012. In de provincie Noord-Holland en Zeeland ging het met een bezetting van 65 procent ook goed.

Rotterdam is tevens een populaire hotelbestemming. In de havenstad steeg het aantal hotelgasten in vier jaar met 33 procent.

Investeerders

Doordat het goed gaat in de hotelbranche zijn investeerders bereid om nieuwe hotels te bouwen. Het economisch bureau van ABN AMRO zegt dat grote hotelketens en investeerders uit Duitsland en het Midden-Oosten graag willen uitbreiden op de Nederlandse markt. Overigens is Amsterdam terughoudend met het afgeven van bouwvergunningen voor nieuwe hotels, omdat de gemeente wil voorkomen dat het aantal toeristen in de stad explosief blijft stijgen. ABN AMRO verwacht dat de hotels in de hoofdstad daardoor over een aantal jaren vol zullen zitten.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.