Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

IATA: Sterkste groei in vraag naar vliegtickets in 12 jaar

IATA: Sterkste groei in vraag naar vliegtickets in 12 jaar

De wereldwijde vraag naar vliegreizen blijft groeien. De eerste helft van dit jaar toont de sterkste groei van de afgelopen 12 jaar. Dat laat de internationale luchtvaartorganisatie IATA weten.

Vliegen is momenteel extra populair vanwege de economische groei en de relatief lage prijzen voor een vliegticket. Passagiers leggen meer kilometers in de lucht af en ook de bezettingsgraad in vliegtuigen is hoog. Volgens IATA waren de eerste zes maanden van dit jaar gemiddeld 80,7 procent van de stoelen bezet.

Ook over de huidige vakantieperiode is de brancheorganisatie positief, dat zal de cijfers in de tweede helft van het jaar een boost geven. IATA-topman Alexandre de Juniac waarschuwde wel dat luchthavens en vliegmaatschappijen wereldwijd steeds meer moeite hebben met het verwerken van de grote passagiersstromen, wat vervolgens voor langere wachttijden zorgt. Daarnaast laat hij weten dat de lage ticketprijzen van tijdelijke aard zijn. Wanneer de kosten voor de branche stijgen, zullen de prijzen waarschijnlijk weer wat worden verhoogd.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.