Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Gewijzigde regels voor aanvraag Schengenvisum en Caribisch visum

Per 2 februari 2020 gelden er nieuwe regels als je een Schengenvisum of Caribisch visum aanvraagt. Dat is een gevolg van nieuwe regelgeving die door de Europese Unie is vastgesteld.

De belangrijkste veranderingen op een rij:

  • Vanaf 2 februari 2020 kan je al 6 maanden van tevoren een aanvraag voor een Schengenvisum indienen (dit was 3 maanden). Voor zeevarenden wordt dat 9 maanden van tevoren.
  • Vanaf 2 februari 2020 heb je geen luchthaventransitvisum nodig als je een geldig visum of een geldige verblijfsvergunning hebt voor Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius of Saba.
  • Vanaf 2 februari 2020 gelden hogere tarieven voor de aanvraag van een Schengenvisum. De visumleges wordt verhoogd van 60 naar 80 euro; voor kinderen tussen 6-12 jaar van 35 naar 40 euro. De visumleges voor het Caribisch visum wordt verhoogd van 35 naar 80 euro. Het Caribisch visum voor kinderen (tot 6 jaar) blijft gratis.

Bron: Nederland en u

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »