Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Geen werelddekking zorgverzekering meer voor vakantiegangers

Werelddekking

Geen werelddekking zorgverzekering meer voor vakantiegangers

Een reisverzekering met dekking voor medische kosten wordt nog belangrijker nu werelddekking op de zorgverzekering komt te vervallen. Dit is het gevolg van een voorstel van Minister Schippers (Volksgezondheid) om deze dekking uit het basispakket te halen.

Vakantiegangers die buiten Europa reizen moeten binnenkort een aparte (reis)verzekering afsluiten voor ziektekosten. Dit is nog onderdeel van de basiszorgverzekering maar dat wordt geschrapt als mevrouw Schippers haar zin krijgt in de Tweede kamer.

De minister wil hiermee jaarlijks zestig miljoen euro bezuinigen op zorgkosten in het buitenland. Het wetsvoorstel zal in september door de Tweede Kamer worden behandeld.

De kosten van medische zorg binnen Europa blijven wel in het basispakket. Wanneer een Nederlandse reiziger in Europa met spoed medische hulp nodig heeft of in het ziekenhuis wordt opgenomen, dan zijn deze kosten gedekt tot maximaal het Nederlands niveau. Om aanspraak te maken op zorg binnen Europa moet je een EHIC kaart kunnen overleggen. Deze Europese verzekeringskaart wordt via jouw zorgverzekeraar verstrekt.

Reisverzekering met werelddekking en medische kosten

Vakantiegangers die in de toekomst naar een bestemming buiten Europa gaan, zijn min of meer verplicht om een reisverzekering met vergoeding voor medische kosten af te sluiten, anders zouden zij onverzekerd op reis gaan.

Naar verwachting zullen reisverzekeraars de premie voor de dekking van medische kosten op een reisverzekering verhogen, nu zij zelf voor 100% risicodrager worden. Voorheen konden zij eventuele schade verhalen bij zorgverzekeraars. Door de maatregel van Schippers is dat verleden tijd.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.