Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

FlixBus breidt dit jaar flink uit in Nederland

FlixBus breidt dit jaar flink uit in Nederland

In 2017 breidt FlixBus fors uit in Nederland, nieuwe binnenlandse en internationale routes starten op 27 april, begin mei en juni. Vanaf juni start er voor het eerste een route vanuit Amsterdam naar Milaan.

FlixBus biedt lage ritprijzen, zo kost een enkeltje Amsterdam-Parijs 19 euro, flexibele online tickets, stopcontacten, toilet en wifi in de bus. Daarnaast wil de vervoerder kleine en middelgrote steden beter verbinden met de Randstad.

Verbinding met Schiphol

Op 6 april startte FlixBus al met tientallen verbindingen naar de luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS). In de loop van de zomer zullen nóg meer verbindingen, vooral vanuit de Randstad, Brabant en Limburg, volgen. Eén van de grootste Europese luchthavens is daarmee ook dagelijks per FlixBus bereikbaar.

FlixBus wil tientallen steden in Duitsland, Frankrijk en zelfs Tsjechië direct aansluiten op Schiphol. In mei en juni zullen vooral ook Nederlandse steden zoals Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Heerlen en Duitse steden in de nabijheid van de Duits-Nederlandse grens volgen. De nieuwe luchthavenbussen maken deel uit van een nieuwe bedrijfstak. In Duitsland starten onder meer bussen naar de luchthaven Berlijn Tegel.

De FlixBus luchthavenbussen zijn uitgerust met gratis wifi, stopcontacten, extra beenruimte en de passagiers kunnen gratis bagage meenemen. Daarnaast worden er tegen gunstige prijzen snacks en drankjes verkocht. Annuleren of omboeken is flexibel tot 15 minuten voor vertrek mogelijk, bij vertraging worden de passagiers per SMS en push bericht in de FlixBus-App geïnformeerd.

Zomerdienstregeling

Met de introductie van de zomerdienstregeling start FlixBus ook met een aantal nieuwe routes. Meer Nederlandse steden, waaronder Maastricht, Eindhoven, Heerlen, Rotterdam en Den Haag, worden aan Zuid-Duitsland aangesloten. Frequenties naar Noordrijn-Westfalen en Frankfurt zullen worden verhoogd en ook Rotterdam en Den Haag worden voor het eerst aan Noord-Duitsland aangesloten. Vanuit Amsterdam gaat het vanaf juni voor het eerst rechtstreeks naar Milaan. Succesvolle routes naar België en Frankrijk worden nóg vaker bediend. Vanuit Brabant en Limburg zijn nu ook De Panne en Oostende aan de Belgische kust bereikbaar.

FlixBus heeft al 3,3 miljoen passagiers vervoerd in Nederland sinds haar marktintrede 2,5 jaar geleden.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.