Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Fietsverzekering vanaf volgend jaar bij Allianz Global Assistance

Fietsverzekering vanaf volgend jaar bij Allianz Global Assistance

Nederland is een fietsland. Maar liefst 84% van de Nederlanders bezit tenminste één fiets, verder worden er jaarlijks ongeveer één miljoen nieuwe fietsen verkocht.

Ook is de elektrische fiets steeds belangrijker geworden, vooral voor lange afstanden en voor fietsers met minder fysieke conditie is een e-bike de perfecte oplossing. Werd de e-bike vroeger voornamelijk gebruikt door senioren, tegenwoordig is dit vervoermiddel steeds populairder onder jongere generaties.

Door de hoge waarde van deze fietsen is de kans op diefstal de laatste jaren sterk toegenomen. Bovendien zorgt het hoge aantal fietsen in ons kleine land voor meer kans op beschadigingen. Vandaar dat steeds meer Nederlanders op zoek zijn naar een passende fietsverzekering.

Bestaande fietsverzekering

Nederland kent diverse aanbieders van fietsverzekeringen. De gemiddelde looptijd van een fietsverzekering is drie jaar. De verzekeringen dekken diefstal óf diefstal en schade. De hoogte van het bedrag dat je voor een fietsverzekering betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld je woonplaats, maar ook de waarde van je fiets van belang. Bovendien kun je met een anti-diefstal-chip vaak rekenen op een korting op je premie.

Fietsverzekering bij Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening. Zij zijn daarbij continu op zoek naar nieuwe producten en diensten. Momenteel is men bezig met de ontwikkeling van een fietsverzekering voor twee zakenpartners. Ook zullen zij vanaf medio volgend jaar een eigen Allianz Global Assistance fietsverzekering lanceren. Tegen die tijd sluit je de fietsverzekering eenvoudig online af, tegen een scherpe premie. Dit geldt voor alle typen fietsen, dus ook voor racefietsen, tweedehandsfietsen en bakfietsen.

Categoriën: Nieuws

Tags:

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.