Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Ruim een derde van alle Europese zakenreizigers bezorgd over veiligheid

Ruim een derde (37%) van de Europese reizigers maakt zich zorgen over de veiligheid en beveiliging tijdens een zakenreis.

Reizigers uit andere regio’s maken zich meer zorgen. Zo zijn zakenreizigers in Noord- en Zuid-Amerika bijna de helft van de tijd ongerust over hun veiligheid en de beveiliging (47%). Reizigers in Azië Pacific maken zich op zakenreis het meeste zorgen (56%), zo blijkt uit recent onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT).

Op de ranglijst van veiligheidsrisico’s neemt terrorisme slechts de vijfde plaats (35%) in. Het vergeten van iets voor het werk’ scoort hoger met 40%, net als ‘iets belangrijks verliezen‘ (38%) of ‘beroofd of aangevallen worden‘ (37%).

Regionale verschillen

Uit het onderzoek blijkt dat er interessante regionale verschillen bestaan tussen Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific (APAC) en Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In de regio APAC bijvoorbeeld is slechts 7% van de zakenreizigers niet bezorgd over zijn of haar persoonlijke veiligheid tijdens zakenreizen. Voor Amerikaanse reizigers komt dat percentage uit op 12%, en voor EMEA op 21%. Door hun bezorgdheid bereiden APAC-reizigers zich beter voor op hun reis. Zo beschikt bijvoorbeeld meer dan de helft (52%) van hen over een actueel noodcontactprofiel. In Noord- en Zuid-Amerika en EMEA ligt dat percentage op respectievelijk slechts 38% en 34%.

Reizigers in de APAC-regio melden zich ook eerder aan voor real-time informatie ten aanzien van reisrisico’s (41%). In Noord- en Zuid-Amerika ligt dit percentage op 33% en in EMEA op slechts 29%. APAC-reizigers zijn doorgaans ook goed op de hoogte van de lokale medische diensten en veiligheidsleveranciers. Meer dan een derde (35%) van de APAC-reizigers regelt de inzet van deze diensten vooraf, tegenover 25% in Noord- en Zuid-Amerika en 20% in EMEA.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.