Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Duizenden Nederlanders in nood tijdens buitenlandse verblijf

Duizenden Nederlanders in nood tijdens buitenlandse verblijf

Zeker 3071 Nederlanders zijn vorig jaar in de problemen gekomen door bijvoorbeeld overlijden, ziekte of geldnood, zij klopten aan voor hulp bij Nederlandse ambassades of consulaten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarover deze week cijfers gepubliceerd.

Vorig jaar zijn er 385 Nederlanders in het buitenland overleden en 137 werden in een buitenlandse ziekenhuis opgenomen. In buitenlandse gevangenissen zitten 2.100 landgenoten.

Volgens een woordvoerder van het ministerie blijft het aantal Nederlanders in nood, vaak toeristen, de laatste jaren redelijk stabiel. Zeker 329 Nederlanders kwamen in acute geldnood, bijvoorbeeld door verloren of gestolen pinpassen. Een belangrijk probleem daarbij is het op reis gaan zonder reisverzekering.

De reisadviezen van Buitenlandse Zaken zijn vorig jaar 2,3 miljoen keer geraadpleegd en er waren 700.000 directe contacten met het noodtelefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Op www.Nederlandwereldwijd.nl kunnen Nederlandse reizigers informatie en reisadviezen vinden die belangrijk zijn voor een goede voorbereiding.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.