Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Duitsland populair vakantieland bij Nederlanders

Nederlanders gaan graag naar Duitsland. Vorig jaar is het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat in Duitsland opnieuw gegroeid.

Dat blijkt uit cijfers die het Duits Verkeersbureau maandag naar buiten heeft gebracht.

Duitsland in trek voor korte vakanties

Duitsland registreerde vorig jaar in totaal 4,1 miljoen bezoeken van Nederlanders, 3 procent meer dan in 2010. Het aantal overnachtingen nam met 1,6 procent toe tot bijna 10,7 miljoen. In 2010 steeg het aantal overnachtingen nog met 5,4 procent. Vooral voor korte tripjes is het buurland in trek. De populairste bestemmingen in Duitsland zijn de Moezel, het Sauerland, de Eifel en de hoofdstad Berlijn. Uit cijfers van het Statistische Bundesamt, het Duitse Bureau voor de Statistiek, blijkt dat het aantal Nederlandse overnachtingen met 1,6 procent toenam tot bijna 10,7 miljoen.

Nederlanders grootste groep

In totaal waren alle toeristen uit het buitenland vorig jaar goed voor 63,8 miljoen overnachtingen in Duitsland, ofwel 6 procent meer dan in 2010. Daarmee heeft het vakantieland zijn record uit 2010 verbeterd. Met een aandeel van 17 procent vormen Nederlanders veruit de grootste groep buitenlandse toeristen in Duitsland.

Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Nederland, verwacht dat ondanks de crisis ook dit jaar het aantal Nederlandse vakanties naar Duitsland licht zal stijgen.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.