Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Dierenorganisaties waarschuwen toeristen op Schiphol voor dierenwelzijn

Deze week, vraagt Stichting SPOTS, World Animal Protection en Stichting AAP, in de vertrekhal op Schiphol aandacht voor dierenwelzijn in toerisme. De campagne duurt een hele week en bewust is gekozen voor deze week, want het is voor Schiphol de drukste week van het jaar.

Via de “Digital Departure Schermen” in vertrekhal 1 en 2 waarschuwen zij en de beide andere organisaties tegen het knuffelen met welpjes, ritjes op olifanten en andere interactie tussen toeristen en dieren. Iedere 3 minuten komt onze boodschap/waarschuwing in beeld.

Overal ter wereld vertrekken veel mensen naar (vakantie)bestemmingen waar uitstapjes en interactie met dieren wordt aangeboden. Daarom heeft SPOTS bevriende organisaties in het buitenland opgeroepen gelijksoortige acties op te zetten.

Volgens World Animal Protection stijgt het aantal olifanten dat wordt gevangen voor het vermaken van toeristen in Azië nog steeds en worden de dieren vaak op een “onacceptabele” manier behandeld.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.