Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Worldwide Partners exclusief verzekeringspartner van car2go

Allianz Worldwide Partners (AWP), de moedermaatschappij van reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance, is in Europa exclusief verzekeringspartner geworden van autodeelbedrijf car2go. AWP gaat de wettelijke aansprakelijkheid dekken voor klanten die bij car2go een auto huren, waaronder ook in Nederland.

Het delen van een auto past helemaal binnen de trend van deeleconomie en is een nieuwe vorm van mobiliteit. In Amsterdam biedt car2go een 100% elektrische vloot. Meer dan 13 miljoen elektrische kilometers hebben in de hoofdstad al een besparing van 1274 ton CO2 opgeleverd de afgelopen vijf jaar. Een milieubewust initiatief passend binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De samenwerking geldt verder voor klanten in Europese steden zoals, Berlijn, Rome en Madrid. In totaal gaat het om ruim zevenduizend auto’s. Bijzonder aan de regeling is dat de verzekering is aangepast aan de prijsstructuur die car2go hanteert, betalen per minuut.

De twee bedrijven gaan de komende jaren verder kijken of zij met nieuwe initiatieven kunnen komen op het gebied van verzekeringen voor mensen die deelauto’s huren.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.