Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Global Assistance komt met ruimtevaart reisverzekeringen

’s Wereld grootste reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance, in Nederland opererend onder de handelsnaam Mondial Assistance, en brancheorganisatie International Space Transport Association (ISTA) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Reden hiervoor is de steeds grotere interesse voor ruimtevaarttoerisme en commerciële ruimtevaart.

De twee partners zijn van mening dat ruimtereizigers een veilige en comfortabele ruimtevlucht moeten kunnen maken en dat begeleiding van ruimtereizigers voor, tijdens en na deze unieke ervaring daaraan bijdraagt.

Commerciële ruimtevaart

De eerste commerciële ruimtevlucht staat – volgens Virgin Galactic – gepland voor oktober 2012. Met de overeenkomst is de ruimtevaartindustrie voor het eerst verzekerbaar. Verzekeraars en individuele bedrijven kwamen niet eerder verzekeringen overeen. “Brancheorganisatie ISTA heeft als taak om de ruimtevaartindustrie en gebruikers bij elkaar te brengen. Het is voor het eerst dat reizigers en reisaanbieders zich nu kunnen verzekeren”, zegt directeur-generaal Ronald Heister. In de komende maanden benadert Allianz Global Assistance aanbieders van ruimtevluchten, reisagenten, ruimtetoeristen, wetenschappers en consumentenorganisaties met de nieuwe verzekeringsproducten.

Nieuwe generatie reizigers

“Op dit moment verzekeren we wereldwijd al meer dan 30 miljoen mensen”, legt Erick Morazin, directeur Global Accounts van Allianz Global Assistance, uit. “Allianz Global Assistance ziet ruimtetoerisme als een groeimarkt voor de nieuwe generatie reizigers. Onze samenwerking met de brancheorganisatie voor commerciële ruimtevaart International Space Transport Association (ISTA) toont onze steun en interesse in de ruimtevaartindustrie.”

Reisverzekering

Allianz Global Assistance, werkt samen met ISTA aan een uitgebreid pakket reisverzekeringen. Speciaal ontwikkeld voor ruimtetoeristen, wetenschappers in de ruimte, spacelines zoals Virgin Galactic, Xcor en SpaceLinq en medische dienstverleners. Belangrijk onderdeel hiervan is gespecialiseerd advies en persoonlijke dienstverlening voor ruimtereizigers. Allianz Global Assistance wil ruimtereizigers en hun families van A tot Z begeleiden – van de voorbereidingen tot hun veilige terugkeer thuis. Morazin: “De ruimte is onvermijdelijk de nieuwe grens die we overgaan en wij nemen een gigantische stap voorwaarts om onze toekomstige ruimtevaartklanten een veilige en comfortabele ruimtereis te bezorgen.”

Wereldwijde vertegenwoordiging

Volgens Taras Ploshchansky, directeur Legal Affairs van ISTA is “het noodzakelijk om de nieuwe ruimtevaartindustrie wereldwijd te vertegenwoordigen, begeleiden en ondersteunen. Het naar de ruimte brengen van reizigers, vracht en wetenschappelijk onderzoek, betekent dat we nieuwe wetten en regels nodig hebben. Maar ook onderzoek, marketing en communicatie zijn hard nodig. Wij zijn heel blij dat we in Allianz Global Assistance een partner hebben gevonden voor verzekeringen voor ruimtereizigers. Met onze gecombineerde kennis, expertise en ervaringen, kunnen we een uitgebreid pakket professionele diensten bieden aan individuele reizigers, wetenschappers, bedrijven, ISTA-leden en overheidsorganisaties.”

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.