Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Nederlanders in België

Nederlanders in België

Nederlanders in België

België is een populaire emigratiebestemming voor Nederlanders. Waarom wonen Nederlanders zo graag in hun buurland?

Belgie populairste emigratiebestemming Nederlanders

Nederlanders houden van België, niet alleen als vakantieland maar vooral om er te wonen. Samen met Duitsland is het de populairste emigratiebestemming, blijkt uit een overzicht van het CBS. Het aantal Nederlanders dat naar België verhuist, neemt jaarlijks toe. In 2009 woonden er 123.000 Nederlanders in België, in 2006 waren het er 111.000 en vijftien jaar daarvoor zo’n 55.000. De laatste jaren stijgt dit aantal overigens niet meer zo spectaculair. Door de financiële crisis kunnen potentiële emigranten hun huis in Nederland niet meer zo makkelijk verkopen.

Lage huizenprijs België

Die lagere huizenprijs geldt overigens allang niet meer voor heel België, waarschuwt Ivan Cools van het Nederlands-Belgisch Grenscentrum. ‘Vroeger was het verschil tussen een huis in Utrecht en Antwerpen 100 procent. Maar tegenwoordig betaal je voor een huis dat in Utrecht 600.000 euro kost, in Antwerpen 500.000 euro.’

Nederlanders oorzaak stijging huizenprijzen

Ironisch genoeg zijn Nederlanders zelf de oorzaak van het gelijktrekken van de huizenprijzen. Dat komt door een gunstige belastingregel. Sinds 2001 mogen Nederlanders die een huis in België bezitten maar in Nederland werken, nog steeds de hypotheekrente aftrekken.

Dat betekent dat ze vanaf die tijd ook massaal huizen zijn gaan kopen in de grensstreek. Met als gevolg dat de huizenprijs daar ‘enorm’ is gestegen, aldus Cools. Alleen Wallonië en West-Vlaanderen zijn nog betaalbaar.

Bourgondische levensstijl Belgen

Naast woning, partner en werk kunnen ook minder ’tastbare’ zaken reden zijn om naar België te verhuizen. Nederlanders verwachten bijvoorbeeld minder regels in hun buurland, of een Bourgondische levensstijl, beleefder omgangsvormen en beter onderwijs.

Bron: RNW

Doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in België

Nederlanders die in België wonen kunnen ook reisverzekeringen afsluiten in Nederland. Zelfs een doorlopende reisverzekering is geen enkel probleem. De premie is gunstig. Je hebt al een doorlopende reisverzekering vanaf slechts € 1,20 per maand (inclusief 10% extra korting + poliskosten)!

Bij Reisverzekeringkorting.nl krijgt je ook nog eens 10% korting op je reisverzekering.

In België woonachtig en een reisverzekering afsluiten?

Woon je in België en ben je een Belg of Nederlander en wil je een reisverzekering afsluiten? Neem dan contact op met Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn. Stuur een email naar [email protected] en vraag naar het aanvraagformulier voor een reisverzekering over de grens.

Bellen kan natuurlijk ook: 0031 55 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

 

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.