Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Zonder de juiste verzekering ziek worden in het buitenland kan je duizenden euro’s kosten!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Reisverzekering nu 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €1,26 per dag!

Een behoorlijk aantal reizigers raakt in de financiële problemen door onderverzekering tijdens de vakantie in het buitenland. Dat is vrij simpel te voorkomen met een kortlopende- of doorlopende reisverzekering die ook medische kosten dekt. Neem niet het risico want de financiële gevolgen kunnen jarenlang voelbaar zijn.

Alarmcentrales worden er iedere week mee geconfronteerd: Nederlanders die tijdens hun vakantie in het buitenland ziek of gewond raken en niet of onvoldoende verzekerd zijn. Je draait dan zelf voor de kosten op die gemakkelijk kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Dat zorgt voor persoonlijk leed en langdurige financiële gevolgen. Soms moet men na de vakantie een lening afsluiten om de kosten te kunnen betalen of een afbetalingsregeling aangaan.

Misverstand

ziek worden in het buitenland kan je duizenden euro's kosten!

Het is een groot misverstand om te denken dat je Nederlandse zorgverzekering alle medische kosten dekt in het buitenland. Er is dan wel sprake van werelddekking maar dat geldt alleen voor de kosten zoals die in Nederland van toepassing zijn. Er is dus sprake van maximale vergoedingen en die liggen vaak lager dan de werkelijke kosten die in het buitenland worden gemaakt. Daarnaast ben je met je Nederlandse zorgverzekering niet verzekerd voor repatriëring en dat kan ook hoge kosten met zich meebrengen. Wij geven een aantal voorbeelden:

 • Flinke hoofdpijn in Egypte: € 651,- (in Nederland: € 213,-).
 • Met een beenbreuk in een privékliniek in Spanje liggen € 30.000 (kosten in Nederland: € 3.000).
 • Buikgriep in Spanje: € 8.000 (Nederland: € 1.934,-).
 • Schouder uit de kom in Oostenrijk: € 4.000 (Nederland : € 2.000,-)
 • Liggend vervoerd worden op de vlucht van Bangkok naar Nederland € 25.000 (moet je zelf betalen als je alleen een zorgverzekering heb).
 • In een Amerikaans ziekenhuis opgenomen worden met een blindedarmontsteking € 50.000 (kosten in Nederland: € 2.500).

Het verschil tussen de Nederlandse prijzen voor geneeskundige kosten en buitenlandse prijzen moet een reiziger zelf bijbetalen.

Alleen een zorgverzekering: onderverzekerd of onverzekerd

Wanneer je dus naar het buitenland reist met alleen een zorgverzekering ben je in veel situaties onderverzekerd. Maar er zijn ook situaties waarbij jouw zorgverzekering geen enkele dekking biedt, zo brengt een ziekenhuisopname in het buitenland vaak extra niet-medische kosten met zich mee, denk daarbij aan extra reis- en verblijfskosten. Deze worden niet door je zorgverzekering vergoed.

Wat vergoedt je zorgverzekering nog meer niet:

 • Opsporing en redding.
 • De kosten van vervoer naar huis bij ziekte of overlijden (repatriëring).
 • Het overkomen van familie bij ernstige ziekte en ongeval.
 • Het verplicht eigen risico op je zorgpolis.
 • Opname in een prive-kliniek (indien de kosten hoger zijn dan in Nederland).
 • Een medische ingreep waarvan de kosten hoger zijn dan in Nederland (het verschil betaal je zelf).
 • Extra reis- en verblijfskosten door ziekte of ongeval.

Wat dekt je reisverzekering bij vakantie in het buitenland?

Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen. Onder andere de ziektekosten die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar betaald worden. Maar ook opsporings- en reddingskosten, kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte. Kom je in het ziekenhuis te liggen dan heb je te maken met extra niet-medische kosten, zoals reis- en verblijfskosten. Deze worden ook door je reisverzekeraar betaalt.

Wat vergoedt een reisverzekering met dekking voor medische kosten wel:

 • De kosten voor opsporing en redding.
 • De kosten van vervoer naar huis bij ziekte of overlijden (repatriëring) ook van medereizigers.
 • Het overkomen van familie bij ernstige ziekte en ongeval.
 • Het verplicht eigen risico op je zorgpolis.
 • Opname in een buitenlandse prive-kliniek.
 • Medische kosten in het buitenland worden volledig vergoed, ook als deze hoger zijn dan in Nederland.

Zoals je kan zien loop je groot financieel risico als je zonder reisverzekering met dekking voor medische kosten op vakantie gaat. Voor slechts een paar euro per dag kan je veel problemen voorkomen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Vergelijk de mogelijkheden en de premies. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Sluit daarom nu een reisverzekering af.

Heb je nog geen voordelige kortlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten? Bereken dan nu de premie of sluit hem hieronder af!

Kortlopende reisverzekering

Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Allianz Global Assistance regelt en vergoedt vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou, je gezin en/of een reisgenoot. In veel gevallen krijg je ook hulp als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen

 • Dekkingsgebied – Je hebt bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden: Europese Unie, Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada en Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.
 • Medische kosten – Je bent volledig verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, dat geldt ook voor privé-klinieken. Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering valt ook onder de dekking. Het vrijwillige eigen risico van je zorgverzekering is niet gedekt.
 • Wintersport/bijzondere sporten – Het beoefenen van wintersport en een aantal andere bijzondere sporten (zoals paragliding, raften, abseilen en bergbeklimmen) is bij veel verzekeraars uitgesloten. Dit betekent dat eventuele schade tijdens het beoefenen van de uitgesloten sport de verzekering geen dekking biedt. Je moet bij wintersport of bijzondere sporten deze rubriek meeverzekeren.
 • Geld – Neem je veel contant geld mee dan is deze rubriek van belang.
 • Automobilistenhulp – Deze rubriek biedt niet alleen dekking voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motoren en scooters en dekt onder meer het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden.
 • Ongevallen – De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige geldelijke uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.
 • Reisrechtsbijstand – Dekt de kosten die de verzekerde moet maken voor juridisch advies of juridische bijstand.

Ontvang nu 10% extra korting

Je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering. Dat is mooi meegenomen! Je kunt deze eenmalige reisverzekering eenvoudig uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Uitstekende dekking en hulp bij problemen in het buitenland

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 34 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Hieronder een overzicht van de belangrijkste dekkingen:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen), of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.