Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Is een reisverzekering met dekking medische kosten noodzakelijk?

Een reisverzekering van Mondial Assistance met dekking voor medische kosten voorkomt financiële tegenvallers tijdens je vakantie.

Wie betaalt de medische kosten in het buitenland?

Je kunt tijdens je vakantie in het buitenland ziek worden of een ongeval krijgen. Dan wil je goede medische zorg en eventueel weer snel naar huis. Maar wie betaalt de kosten van een arts of het ziekenhuis?

Je zorgverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt. Maar wel tot een bepaald maximum. De verzekeraar kijkt daarbij naar de tarieven die voor een bepaalde behandeling in Nederland gelden. In een aantal landen zijn de kosten voor medische hulp flink hoger dan in Nederland, zoals in Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada. Maar ook dichter bij huis kunnen de kosten flink oplopen, bijvoorbeeld wanneer je naar een privé-kliniek wordt gebracht.

Je reisverzekering vergoedt de werkelijke kosten

Mocht je in het buitenland duurder uit zijn voor een medische behandeling dan in Nederland, dan kan je zorgverzekeraar weigeren het complete bedrag te vergoeden. In dat geval betaalt de reisverzekeraar de kosten. Een reisverzekering bevat de dekking voor de werkelijk gemaakte medische kosten. Bij het afsluiten van je reisverzekering moet je dan wel deze rubriek meeverzekeren.

De Alarmcentrale van Mondial Assistance helpt jou

Het is raadzaam om van tevoren je reisverzekeraar te informeren over een medische ingreep. Mondial Assistance heeft hiervoor een noodnummer. Je belt dan met de Alarmcentrale en bespreekt de situatie. De alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar. Het voordeel hiervan is dat je altijd in je eigen taal kunt uitleggen wat er precies aan de hand is.

Dure ingrepen in het buitenland

Het komt steeds vaker voor dat Nederlanders in het buitenland geconfronteerd worden met dure ingrepen die achteraf onnodig en soms schadelijk bleken te zijn. Juist daarom is het goed om altijd vooraf te overleggen met de Alarmcentrale van Mondial Assistance. Er zijn op de alarmcentrale artsen en medisch geschoold personeel werkzaam die je een goed advies kunnen geven. Een telefoontje kan zo veel ongemak voorkomen. Belangrijk: bewaar altijd al je rekeningen, voorschriften en kwitanties. Bij terugkomst in Nederland dien je deze te overleggen aan Mondial Assistance of je zorgverzekeraar.

Categoriën: Medische kosten

Tags:

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.