Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Reisverzekering Mondial Assistance erkent door Cuba

Vanaf 1 mei 2010 moeten reizigers naar Cuba verplicht in het bezit zijn van een geldige reisverzekering inclusief medische dekking. De reisverzekeraar moet dan wel erkend zijn door de Cubaanse overheid. Mondial Assistance is door Cuba erkend, waardoor een reisverzekering van Mondial Assistance met medische dekking in Cuba geldig is.

Wanneer je Cuba binnenkomt zal je moeten aantonen dat je in het bezit bent van een geldige reisverzekering voor de periode dat je in Cuba zal verblijven. Kun je dit niet aantonen, dan moet je ter plekke een vervangende ziektekostenverzekering kopen. Anders kom je Cuba niet in.

Mondial Assistance voldoet aan de gestelde eisen van Cuba, waardoor je met een reisverzekering van Mondial Assistance gewoon naar Cuba kan. Vraag voordat je op reis gaat een Engelse versie van de polisvoorwaarden, zodat men in Cuba kan zien dat je een reisverzekering hebt met medische dekking voor de periode dat je in Cuba zal verblijven.

Reizigers naar Cuba kunnen er ook voor kiezen om in Cuba ter plaatse een verzekering af te sluiten, maar dat is niet verstandig. Ook tijdens de reis kan er van alles gebeuren en ben je dus niet verzekerd. Denk hierbij aan ziekte of bagageverlies.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.