Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Australië: gezond op reis

Australië: gezond op reisIn Australië kent de gezondheidszorg een hoog niveau. De medische voorzieningen zijn er zeer goed. Er zijn tal van openbare en particuliere ziekenhuizen. De hygiënenormen zijn hoog, vooral bij de bereiding van het voedsel.

Vaccinaties
In principe heb je geen vaccinaties nodig als je naar Australië reist, behalve als er recent een bezoek is gebracht aan een met gele koorts besmet gebied. Veel reizigers maken een stop in Azië, waar vaak wel vaccinaties voor nodig zijn. We raden je dan ook altijd aan om toch een inentingsadvies aan te vragen. Bij een Globetrotter Reisverzekering krijg je gratis inentingsadvies, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Medische kosten
Australië heeft met Nederland een wederzijds verdrag gesloten op het gebied van gezondheidszorg. Dit betekent dat via het nationale ziektekostensysteem Medicare de kosten voor ziekenhuisopname, gesubsidieerde medicijnen en eerste hulp zijn gedekt. Maar Medicare dekt geen tandheelkundige hulp, ambulancevoorzieningen en kosten voor repatriëring. Het is dus zeker verstandig om je te verzekeren tegen deze kosten wanneer je naar Australië reist. Mocht er iets gebeuren, dan is het wel zo prettig als je zelf niet voor de financiële gevolgen op moet draaien. En wanneer het medisch noodzakelijk is kun je terug naar Nederland worden gerepatrieerd.

De zon
Het is heerlijk om down under van de zon te genieten, maar let wel op de risico’s. De zonkracht in Australië is vele malen groter dan in Nederland. De lucht is vaak onbewolkt en de temperaturen zijn hoog. Daarom dien je een goede zonnebrandcrème te gebruiken (tenminste factor 20). Draag ook altijd een petje en een zonnebril om je beter te beschermen. Een zonnesteek is in Australië zeker een gezondheidsrisico.

Gevaarlijke dieren
Er lopen nogal wat eigenaardige dieren rond in Australië. Een ontmoeting met één van deze dieren kan nare gevolgen hebben. Loop daarom nooit op blote voeten door het gras, want hier kunnen slangen aanwezig zijn. In het water zwemmen onder andere haaien, kwallen en krokodillen. Over het algemeen word je in Australië goed gewaarschuwd waar je wel en niet kunt zwemmen. Let altijd goed op de waarschuwingsborden en lap de regels zeker niet aan je laars.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.