Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Waarom een reisverzekering? Voor hulp bij noodsituatie in het buitenland!

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Reisverzekering Allianz nu met 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €1,26 per dag!

Een reisverzekering is dat wel nodig? En zo ja, waarvoor dan? Deze vragen spoken misschien door je hoofd. Wij leggen het uit waarom een reisverzekering onmisbaar is bij een noodsituatie in het buitenland.

Ieder jaar weer verschijnen er in de media zogenaamde deskundigen die een mening hebben over de vraag of je wel of geen reisverzekering nodig hebt. Vreemd genoeg gaat het dan vaak over de bagage die je meeneemt, maar de verzekering van je bagage is volgens ons niet een belangrijke reden om een reisverzekering af te sluiten. Soms is je bagage al afgeschreven of op een andere manier verzekerd. Het belang van een goede reisverzekering komt vooral tot uiting in de SOS-kosten, die onder andere de volgende zaken omvatten:

 • 24-uur hulp door de alarmcentrale.
 • Opsporings- en reddingsoperaties (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter).
 • Bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten).
 • Extra reis- en verblijfskosten wanneer de (reis)partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt.
 • Repatriëring bij ziekte (evacueren en terugbrengen naar Nederland).
 • Ernstige ziekte of overlijden van familie bij het thuisfront.
 • Extra reis en verblijfskosten omdat je niet naar huis kunt (bij voorbeeld natuurramp, staking of ziekte).
 • Kosten indien je in het buitenland komt te overlijden (begrafenis- of crematiekosten ter plaatse of vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland).

Hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten

Waarom een reisverzekering? Voor hulp bij noodsituatie in het buitenland!

Je reisverzekering biedt de mogelijkheid om hulp te vragen bij een alarmcentrale. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. Deze ervaren hulpverleners kunnen reizigers in iedere noodsituatie bijstaan en zijn in staat snel adequate hulp te bieden. Dat kan een levensreddende actie zijn, maar ook gewoon een vraag beantwoorden. Desnoods krijg je een Nederlandse arts aan de telefoon die jou een medisch advies kan geven. SOS kosten zijn de kosten die door onvoorziene omstandigheden ontstaan, zoals extra verblijfkosten omdat je niet terug kunt vliegen. Maar ook omdat je de vakantie moet afbreken en naar huis moet omdat een familielid ernstig ziek is geworden of overleden.

Repatriëring

Repatriëren betekent terugkeren naar Nederland, dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon ernstig ziek is. Maar bijvoorbeeld ook wanneer iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt. Repatriëren kan alleen als de persoon vervoerd kan en mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij normaal vervoer niet toegestaan is. Het terughalen naar Nederland wordt door de alarmcentrale gecoördineerd. Zij zorgen er voor dat je snel en veilig kunt terugkeren. De kosten van repatriëring worden door de reisverzekering vergoedt.

Overlijden in het buitenland

Het kan gebeuren dat je als verzekerde komt te overlijden in het buitenland. De nabestaanden kunnen dan gebruik maken van de S.O.S. dekking op je reisverzekering. De volgende kosten zijn dan gedekt:

 • De kosten om de noodzakelijke documenten in orde te maken.
 • Het vervoer van het stoffelijk overschot naar de laatste woonplaats in Nederland.
 • Het kan voorkomen dat de verzekerde in het buitenland begraven of gecremeerd wordt.
 • De kosten en het overkomen van de familie uit Nederland worden vergoed, mits de uitgaven niet hoger zijn dan de kosten van vervoer naar Nederland.

Ziekte of overlijden van familie in Nederland

Indien tijdens je vakantie familieleden van de 1e of 2e graad plotseling in een levensbedreigende situatie terecht zijn gekomen of zelfs overlijden, wil je zo snel mogelijk naar huis. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. Met een S.O.S.-dekking worden de volgende kosten vergoed.

 • De noodzakelijke terugreiskosten van de verzekerde, evenals aan zijn meereizende gezinsleden en één reisgenoot (mits deze gedekt zijn door de reisverzekering).
 • De kosten van terugkeer naar de reisbestemming.
 • Indien je reisgenoot komt te overlijden en je daardoor alleen moet reizen, vergoeden de meeste verzekeraars de kosten van familieleden vanuit Nederland alsmede de terugreis per openbaar vervoer en noodzakelijke verblijfkosten.

Schade aan eigendommen in Nederland

Je ligt bijvoorbeeld op het strand en krijgt een telefoontje vanuit Nederland dat je woning ernstige schade heeft opgelopen ten gevolge van een brand. Gelukkig worden dan de terugreiskosten naar Nederland vergoed door de reisverzekeraar. Niet alleen bij brandschade, aan je huis. Ook bij diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, is een reden om terug te keren naar Nederland.

Schade aan het bedrijf

Bovenstaande gebeurtenissen kunnen ook voorkomen op je werk. Mocht je hierdoor vroegtijdig naar Nederland moeten terugkeren, dan zal dat vergoed worden.

Uitvallen van de bestuurder

Je gaat met de auto op vakantie en de bestuurder krijgt een ongeluk of wordt ernstig ziek. Hij of zij is de enige bestuurder van de auto en kan langdurig niet meer rijden. De reisverzekeraar vergoedt de reiskosten per trein vanaf de plaats van de gebeurtenis tot de woon- of verblijfplaats in Nederland en de noodzakelijke extra verblijfkosten.

Uitvallen van het motorrijtuig

Het kan voorkomen dat het voertuig waarmee je op vakantie wil gaan een week voor vertrek verloren gaat of defect raakt door een oorzaak van buitenaf of door een mechanisch of elektronisch gebrek. Uiteraard kan dit ook gebeuren tijdens de vakantie en daarom valt het onder de dekking.

Mocht het voertuig niet binnen twee werkdagen gerepareerd kunnen worden, dan vergoedt de reisverzekeraar het volgende:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de bestemming en de treinreis terug naar de woon- of verblijfplaats in Nederland.
 • De huurkosten van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

Uitvallen van fiets of bromfiets

Er zijn vakantiegangers die per fiets of bromfiets vanuit Nederland op reis gaan. Deze voertuigen kunnen eveneens defect raken of verloren gaan. De reisverzekeraar vergoedt ook in dit geval de reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de woon- of verblijfplaats van verzekerde in Nederland en de huur van een soortgelijk vervangend vervoermiddel. De extra verblijfkosten waar de fiets of bromfiets gerepareerd wordt en het vervoer van en naar het logiesverblijf worden tevens vergoed door de verzekeraar.

Uitvallen van het verblijf

Niet alleen het voertuig, maar ook het verblijf waar je naar toe gaat kan plotseling uitvallen. Dit kan onder andere gebeuren door storm, blikseminslag, overstroming of ander natuurgeweld. De reisverzekeraar vergoedt dan de kosten van het huren van vervangend verblijf.

Gedwongen oponthoud

Het komt bijvoorbeeld voor dat het luchtvaartpersoneel tijdens het hoogseizoen gaat staken. Een vervelende situatie en helemaal als je niet direct naar huis kunt. De reisverzekeraar vergoedt dan de noodzakelijke extra verblijfkosten en de extra kosten van vervoer om je zo snel mogelijk naar huis te krijgen. Niet alleen stakingen van vervoerbedrijven of luchthavenpersoneel kunnen vertraging opleveren. Ook mist, natuurgeweld, lawine, insneeuwing of overstroming kunnen oorzaken zijn van vertraging.

Reisverzekering met SOS hulpverlening en bagagedekking slechts € 1,26 per dag

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al vanaf € 1,26 per dag. Je bent dan verzekerd voor hierboven beschreven SOS kosten en ook je bagage is dan tot € 4.000,- verzekerd voor beschadiging, vermissing en diefstal.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en telt meer dan 16.000 medewerkers, die samen 70 talen spreken. Je wordt overal ter wereld in je eigen taal te woord gestaan.

Ontvang 10% extra premiekorting

Je ontvangt alleen hier maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reis- en annuleringsverzekering. Dat is mooi meegenomen en zo heb je altijd de goedkoopste verzekering voor jouw vakantie. Je kunt deze eenmalige verzekering eenvoudig uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt. De korting zie je terug onderaan de premieberekening.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Premieoverzicht

Bekijk hieronder de premies voor aanvullende dekkingen:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,26
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,23
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Automobilistenhulpverlening€12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,07
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,66
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

Waar ben je verzekerd?
Je hebt bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

 1. Europa (tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee).
 2. Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.
 3. Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

Een dekking voor alleen Nederland is eventueel ook mogelijk (neem contact met ons op).

Wat is verzekerd?
Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Allianz Global Assistance regelt en vergoedt vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou, je gezin en/of een reisgenoot. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen krijg je ook hulp als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Medische kosten 
Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering valt ook onder de dekking. Het vrijwillige eigen risico van je zorgverzekering is niet gedekt.

Reisbagage
Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. De waarde van je spullen vermindert vanaf het moment dat je ze hebt gekocht. Dat noemen we dagwaarde. De verzekeraar keer nooit meer uit dan de dagwaarde.

Bijzondere sporten
Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van die sport. De dekking Medische kosten moet dan wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen is verzekerd.

Pech op reis
Bij pech of een ongeval met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor, krijg je hulp van de alarmcentrale. Ook ontvang je een vergoeding voor vervangend vervoer. Overige hulp zoals vervoer van het vervoermiddel is verzekerd op de rubriek Automobilistenhulp. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Ongevallendekking
Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Annuleringsdekking
Deze dekking vergoedt kosten die het reisbureau of de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, krijg je een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de gekozen dekking. Je hebt alleen recht op een vergoeding als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis die in de voorwaarden genoemd staat.

Extra keuze: samengestelde reis
Dit is een aanvulling op de dekking Annulering. Samengestelde Reis is interessant als jouw reis uit meerdere onderdelen bestaat, die je apart boekt. Bijvoorbeeld vlucht, hotel en excursie. Ook is deze dekking nuttig als je de reis zelf boekt en niet via een reisbureau of touroperator. Als er iets gebeurt, bijvoorbeeld een aswolk of een aanslag, dan bepalen we in overleg met jou of je de reis volledig annuleert of in aangepaste vorm wilt voortzetten.

Vragen?

Heb je een vraag over de voordelige reisverzekering met bagagedekking of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een email naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.