Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering autovakantie Duitsland nu met 10% korting!

Reisverzekering autovakantie Duitsland
Reisverzekering autovakantie Duitsland

Een kortlopende reisverzekering voor een autovakantie in Duitsland sluit je hier af met 10% premiekorting! Nu al voor € 1,26 per dag in heel Duitsland (Europadekking) goed verzekerd, inclusief bagagedekking tot € 4.000!

Neem geen risico met autopech en sluit ook de extra dekking voor automobilistenhulp af, deze kost slechts eenmalig € 12,38 (inclusief 10% korting). Met een kortlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, als deze uitvalt tijdens je autovakantie in Duitsland, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Bezoek Duitsland met de auto

Duitsland is een prima bestemming voor een stedentrip met de auto. Steden zoals Berlijn, Frankfurt am Main, Hamburg, Keulen (Köln), München en Stuttgart spreken tot de verbeelding. Duitsland kent een uitstekend netwerk van autosnelwegen (Autobahnen). Daar waar geen Autobahnen zijn brengen de zgn. Bundesstraßen je dieper het land in.

De Romantische Straße is een beroemde schilderachtige weg langs romantische kastelen en pittoreske dorpjes. Met zijn sprookjesachtige verschijning, kan Neuschwanstein worden beschouwd als de meest iconische van de Duitse kastelen. De ommuurde stad van Rothenburg ob der Tauber heeft een prachtig middeleeuws centrum dat onaangetast lijkt door het verstrijken van de tijd. Vergelijkbare typisch Duitse steden die elders in het land te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld Görlitz, Bamberg, Celle, Heidelberg, Erfurt en Quedlinburg. Een bezoek aan Duitsland is pas compleet met een bezoek aan de bierhallen van München en aan een van de Alpentoppen nabij Garmisch-Partenkirchen.

Autovakantie in Duitsland: voorkom pech onderweg

Binnenkort begint de zomervakantie weer en velen zullen er met de auto op uit trekken. ADAC in Duitsland, vergelijkbaar met de ANWB, laat weten dat in 42 procent van de pechgevallen, de accu de oorzaak is. Dit komt vooral omdat, net als in Nederland, de gemiddelde leeftijd van de auto’s op de weg is gestegen en daarmee ook de leeftijd van de accu’s. De ADAC denkt daarnaast dat de kwaliteit van accu’s minder is geworden. Op plaats twee in de pechstatistieken staan problemen met de motor. In veel gevallen gaat het daarbij om storingen in het brandstofsysteem of de ontsteking. De gedeelde derde plaats is voor problemen met stuurinrichting, carrosserie of de remmen.

Kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp voor een autovakantie in Duitsland is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Kortlopende reisverzekering voor automobilisten

Het is goed om te weten dat wij een uitstekende kortlopende reisverzekering voor jouw autovakantie in Duitsland hebben. Deze is hier extra voordelig dankzij de 10% extra korting die wij geven (let op: alleen op deze website!). Zo kan je ook besparen op je autoreis naar de vakantiebestemming. De basisdekking voor deze Europese autovakantie reisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Vervangende auto bij uitval door pech, ongeval of diefstal

Bij Allianz Global Assistance ben je met een kortlopende reisverzekering altijd verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, als deze uitvalt tijdens je autovakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Zo ben je onder andere verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming in Duitsland en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf in Duitsland, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

De hoogte van de vergoedingen lees je in de verzekeringsvoorwaarden. Wanneer je een beroep wilt doen op je reisverzekering en vervangend vervoer wilt, moet je altijd eerst contact opnemen met de alarmcentrale. Denk er ook aan altijd een creditcard mee te nemen voor de vervangende auto, het verhuurbedrijf vraagt daar om.

Automobilistenhulp voor je Duitse autovakantie

De uitbreiding automobilistenhulp biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering is geldig in Duitsland en zelfs in heel Europa. Ook in Nederland maar uitsluitend als de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd. Met Automobilistenhulp zorg je er voor dat je mobiel blijft tijdens jouw autovakantie. Gebeurt er iets op weg naar jouw Duitse vakantiebestemming, tijdens je vakantie of op weg terug dan ontvang je direct hulp van Allianz Global Assistance. Je bent onder meer verzekerd voor:

 • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
 • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

Wanneer je de dekking Automobilistenhulp afsluit bij een kortlopende reisverzekering betaal je eenmalig € 12,38 (inclusief 10% korting).

Waarom Allianz Global Assistance?

Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar en monteurs + hulpposten in het buitenland in het zomerseizoen.
 • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
 • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor een autovakantie in Duitsland? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.