Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Ontvang 10% korting: Reisverzekering voor medische kosten in buitenland

Reisverzekering voor medische kosten in buitenland
Reisverzekering voor medische kosten in buitenland

Een reisverzekering voor medische kosten in het buitenland sluit je hier af met 10% extra korting op de premie. Een reisverzekering met deze dekking voorkomt problemen en extra kosten bij een ziekenhuisopname.

Ook al heb je een zorgverzekering, dan ben je nog niet altijd voldoende verzekerd tegen mogelijke financiële kosten. Dat komt omdat  een zorgverzekeraar maximaal de kosten vergoed die ook in Nederland gangbaar zijn. Meerkosten komen dan voor je eigen rekening en dat kan in de duizenden euro’s lopen. Ook voor repatriering (het terughalen naar Nederland) ben je niet verzekerd als je alleen een zorgverzekering hebt.

Met de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance (inclusief dekking voor medische kosten) ben je altijd voor 100% verzekerd tegen alle geneeskundige kosten tijdens je vakantie.

Ontvang 10% korting op de premie!

Je ontvangt hier maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten. Dat is mooi meegenomen en zo heb je altijd de goedkoopste verzekering voor jouw vakantie. Je kunt deze eenmalige verzekering eenvoudig uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Medische kosten in het buitenland

Tijdens je vakantie in het buitenland kan er iets gebeuren waardoor je medische kosten maakt, zoals een ongeluk of als je ernstig ziek wordt. Je bent voor deze kosten verzekerd via de basisverzekering, maar tot op zekere hoogte. Je hebt recht op vergoeding voor spoedeisende ziektekosten tot maximaal de kosten zoals die in Nederland gelden. Het gaat hier om zorg en behandelingen die medisch noodzakelijk zijn en niet kunnen wachten tot terugkeer in Nederland. Onder deze medisch noodzakelijke zorg valt bijvoorbeeld:

 • Behandeling bij een arts of specialist.
 • Medisch noodzakelijke opname, verpleging en behandeling in het ziekenhuis.
 • Geneesmiddelen die noodzakelijk zijn.
 • Vervoer per ambulance.

Kosten voor niet-spoedeisende zorg kunnen soms worden vergoed. Dat gebeurt ook op basis van Nederlandse marktconforme tarieven. Je moet daarvoor wel eerst toestemming vragen aan je zorgverzekeraar.

Vergoeding van kosten door je zorgverzekeraar is aan voorwaarden verbonden

Bij vergoeding van spoedeisende zorg/hulp in het buitenland vanuit de basisverzekering stellen zorgverzekeraars wel een aantal voorwaarden, namelijk:

 • Dat de vergoeding voor zorg en behandeling in het buitenland gebonden is aan een maximumtarief, namelijk het gebruikelijke of marktconforme tarief dat in Nederland geldt voor de desbetreffende zorg/behandeling. Dat is niet altijd genoeg om de rekening in het buitenland te betalen.
 • Het eigen risico geldt ook in het buitenland indien de dekking onder de basisverzekering valt. Als een ziekenhuisopname of een bepaald geneesmiddel in het buitenland duurder is dan in Nederland, dien je dus zelf een deel bij te betalen. Vooral in de VS en in buitenlandse privéklinieken kunnen de tarieven extreem hoog zijn.

Repatriëring

Verder is het belangrijk om te melden dat repatriëring niet wordt vergoed door de basisverzekering. Onder repatriëring wordt verstaan:

 • Kosten van vervoer (ambulance, taxi, vliegtuig) terug naar Nederland.
 • Medisch noodzakelijke begeleiding die daarvoor nodig is
 • Kosten voor het brengen of toezenden van geneesmiddelen (die niet verkrijgbaar zijn in het buitenland).

Met alleen een basisverzekering draai je in het buitenland dus zelf voor bepaalde kosten op. Wil je dat niet dan moet je een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluiten.

Voorkom eigen risico zorgverzekering

Een andere reden om tóch een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af te sluiten, is een het verplichte eigen risico op je basisverzekering. Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit betekent dat je eerst het eigen risico zelf moet betalen. Pas daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten. Wil je dat niet, dan is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Hiermee voorkom je onverwacht hoge ziektekosten tijdens je vakantie. Allianz Global Assistance vergoedt namelijk alle medische kosten, zonder eigen risico.

Premie reisverzekering

De premie voor een kortlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende verzekering vanaf € 1,26 per dag (inclusief 10% extra korting) Spotgoedkoop dus. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,26
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,23
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Automobilistenhulpverlening€12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,07
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,66
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

De voordelen van de kortlopende reisverzekering

 • Gunstige premie en binnen een paar minuten online afgesloten. Je ontvangt direct de polis per e-mail.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering tegen ziektekosten in het buitenland? Sluit hem hieronder af!

Ga je vaker op vakantie, overweeg een doorlopende reisverzekering

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. In 2011 en 2012 uitgekozen als Beste koop door de consumentenbond. Het omslagpunt van een kortlopende reisverzekering naar een doorlopende reisverzekering ligt al bij 14 dagen per jaar voor gezinnen met kinderen. Lees hier meer informatie: Doorlopende reisverzekering

Stel zelf je reisverzekering samen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Ziektekosten buitenland (Medische kosten)
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Europa of werelddekking

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen.

Tip: Ga je naar Cuba, Venezuela of Rusland dan kan je bij ons gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring voor medische kosten aanvragen (mits meeverzekerd op je polis).

Basisdekking kortlopende reisverzekering
De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Dekking medische kosten
Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de ziektekosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

 • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking ‘medische kosten’ altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per ‘banaan’ of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen medische kosten en wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Tip: Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.

Annuleringsverzekering
Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige verzekerde reissom vergoed. Bij de standaard Annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.

Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Sluit dan de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.