Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Allianz HelpMe app: nu met SMS alert voor reizigers

Allianz HelpMe app

Allianz HelpMe app

De in 2010 geïntroduceerde HelpMe app van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) is vernieuwd. De belangrijkste toevoeging is de SMS Assistant, een SMS en e-mail alert service die reizigers op de hoogte houdt van veranderende situaties in het land van bestemming.

Bij dreigend gevaar, bijvoorbeeld politieke onrust of een tsunami informeert SMS Assistant de reiziger per SMS (en e-mail).

Nu voor iedereen

SMS Assistant is beschikbaar voor iedereen, dus ook voor wie geen verzekering heeft bij Allianz Global Assistance. Allianz Global Assistance is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones.

SMS Assistant is als onderdeel van de Assistant Services al langer beschikbaar voor verzekerden van Allianz Global Assistance. Een team van internationale veiligheidsspecialisten verzamelen 24 uur per dag informatie over landen en regio’s over de hele wereld. Deze informatie wordt gebruikt voor SMS Assistant. ’’Niet alle reisgebieden zijn even veilig. In bepaalde landen kan de situatie plotseling veranderen. Als reiziger kom je liever niet voor dergelijke verrassingen te staan, maar als ze dan toch gebeuren wil je tijdig en goed geïnformeerd worden. Met SMS Assistant kunnen we onze klanten snel informeren en adviseren in dergelijke situaties, vaak sneller dan via traditionele informatiestromen via radio en/of TV.’’ aldus Wessel Koenekoop, Manager Marketing Allianz Global Assistance.

Hoe het werkt

Na de installatie van de app op een smartphone, kan worden aangegeven in welke periode en naar welke landen men reist om zo de alert service te activeren. Wanneer je de app in het buitenland opent, herkent deze zijn locatie en kan de service worden geactiveerd door het land en de periode toe te voegen. Ook kan al ruim van tevoren worden ingevuld wanneer men in een bepaald reisgebied verblijft.

De HelpMe app in het kort:

  • Eenvoudig je pechhulp- of reisverzekeringpolis toevoegen.
  • Een overzicht van je reis- en/of pechhulpverzekering.
  • Eenvoudig pech melden met je exacte locatie.
  • Bij dreigend gevaar informeert SMS Assistant de reiziger per SMS (en e-mail).
  • Direct contact opnemen met de Reisarts van Allianz Global Assistance voor medisch of inentingsadvies
  • Toegang tot handige hulpdiensten (autoverhuurbedrijven, tankstations, ruitschade, bandenservice)

HelpMe app

De HelpMe app is ontwikkeld om de hulpverlening voor reizigers nog sneller en eenvoudiger toegankelijk te maken en is voor iedereen gratis beschikbaar. Voor reizigers met een Pechhulp- of een Reisverzekering van Allianz Global Assistance, heeft de verzekerde met de HelpMe app zijn polisgegevens en contactgegevens altijd bij de hand en kan eenvoudig een melding bij de alarmcentrale worden gedaan.

Downloaden

Heb je een iPhone?
Zoek in de Appstore op je iPhone op het zoekwoord ‘helpme’. Vervolgens kun je de HelpMe app van Allianz Global Assistance in de Appstore downloaden.

Heb je een Android toestel?
Zoek in Google Play op je mobiel op het zoekwoord ‘HelpMe’. Vervolgens vind je de HelpMe app van Allianz Global Assistance die je in Google Play kunt downloaden.

Award winning

In september 2011 heeft de HelpMe app, tijdens de uitreiking van de Financiële Dienstverleningsawards, een Gouden Schild gewonnen in de categorie “E-business award”. Het jury oordeel luidde: “Slimme, in de tijd passende, praktische toepassing welke getypeerd wordt door helderheid, makkelijk toepasbaar en begrijpelijk voor de klant. Het biedt (groei)potentieel voor zowel verzekeraars als voor consumenten.”

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.