Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Backpackers Reisverzekering: nu al v.a. € 8,51 per maand

Backpackers Reisverzekering
Backpackers Reisverzekering

Een backpackers reisverzekering heb je hier al v.a. € 8,51 per maand (incl. 10% extra korting en 10% jongerenkorting). Je bent dan in heel Europa verzekerd. Kies voor Allianz Global Assistance, meerdere keren gekozen tot de beste reisverzekeraar.

Een standaard aflopende- of doorlopende reisverzekering is voor backpackers niet voldoende. Daarom heeft Allianz Global Assistance speciaal voor backpackers een reisverzekering ontwikkeld: de Globetrotter Verzekering.

Medische kosten
Je kunt de dekking Medische Kosten Aanvullend of Volledig meeverzekeren. Met een basiszorgverzekering in Nederland, worden de medische kosten in het buitenland alleen tegen de Nederlandse kostprijs vergoed. Een ingreep in het buitenland kan duurder zijn, waardoor je het verschil zelf bij moet betalen. Met de aanvullende dekking Medische Kosten kan dit verschil gedekt worden.

In sommige gevallen is het mogelijk je ziektekostenverzekering in Nederland te beëindigen. Dit is echter niet gebruikelijk. In dit geval ben je in het buitenland dus helemaal niet verzekerd. Wanneer je geen Nederlandse ziektekostenverzekering meer hebt, kies je voor de dekking Medische Kosten Volledig om verzekerd te zijn in het buitenland. Bovendien ben je dan gedurende een tussentijds bezoek aan Nederland ook verzekerd (maximaal 21 dagen).

Bijzondere sporten
Backpackers zijn vaak avonturiers en beoefenen tijdens hun reis dan ook regelmatig een bijzondere sport zoals parachutespringen of mountainbiken. Let er wel op dat gevaarlijke sporten meestal niet standaard zijn meeverzekerd. Je kunt hier de aparte dekking ‘risicovolle sporten’ voor afsluiten. Bedenk vooraf dus goed of je van plan bent een bijzondere sport te beoefenen. Informeer of jouw sport gedekt wordt door de reisverzekeraar en sluit indien nodig een aanvullende dekking af.

Samen reizen
Backpackers reizen vaak samen. Het is belangrijk om te weten of je reisgenoot ook goed verzekerd is. Anders kunnen er problemen ontstaan bij bijvoorbeeld repatriëring.

Werken
Sommige rugzaktoeristen gaan tijdens het backpacken ook werken om de reis te bekostigen. Dat is ook meeverzekerd op de backpackers verzekering van Allianz Global Assistance. Werken kan extra risico’s met zich meebrengen, waardoor je voor sommige beroepen een premietoeslag moet betalen. Mocht je dus gaan werken in het buitenland, informeer dan naar de mogelijkheden.

Duur van de reis
Met een Backpackers Reisverzekering kun je maximaal 24 maanden aaneengesloten verzekerd zijn in het buitenland. Je kunt een Backpackers Reisverzekering afsluiten met een minimale reisduur van twee maanden. Het is mogelijk om je reis tussentijds te verlengen, maar dan wel met een maximum van 24 maanden.

Europa- of werelddekking

Ook bij de Backpackers Reisverzekering is het mogelijk om te kiezen uit een Europa- of Werelddekking. Onder de Europadekking vallen Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De Europadekking is ook geldig voor zeereizen tussen de genoemde gebieden.

Premie van de Backpackers Reisverzekering
Ook backpackers krijgen een korting van 10% bij het afsluiten van een Backpackers Reisverzekering. Ben je jonger dan 27 jaar dan ontvang je ook jongerenkorting.

Wereldwijde hulp van de Alarmcentrale
Allianz Global Assistance heeft wereldwijd 28 Alarmcentrales. Waar je ook bent, hulp is dus altijd binnen handbereik. Ook al zit je aan de andere kant van de wereld, de hulpverleners helpen je gewoon in het Nederlands. De Alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor al jouw problemen in het buitenland. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goed ziekenhuis in de buurt van jouw vakantieadres, dan helpt de Alarmcentrale je verder.

Extra services voor backpackers
Backpackers kunnen na het afsluiten van een Backpackers Reisverzekering van Allianz Global Assistance direct gebruik maken van extra diensten. Je kunt een gratis inentingsadvies afgestemd op je reisdoel krijgen of medisch advies vragen aan de Reisarts.

Tijdens je verblijf in het buitenland ondersteunt de Globetrotter Verzekering je met verschillende extra services. Innovatieve diensten zoals Geld Service en de Persoonlijke Reis- assistent. De Persoonlijke Reisassistent is onderdeel van de alarmcentrale en helpt 24/7 antwoord te vinden op allerlei reisvragen. De Geld Service is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd. Iedere verzekerde met bagagedekking heeft recht op Geld Service.

Premie berekenen en afsluiten
Met de online premieberekening kies je de dekkingen die op jouw situatie van toepassing zijn en zie je per dekking wat je kwijt bent. Zo kun je snel bepalen of de Globetrotter Verzekering ook voor jou de beste en meest aantrekkelijke reisverzekering is. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso. Bereken hier jouw voordeel:

Allianz Global Assistance: de beste reisverzekeringen
Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Zo opereert Allianz Global Assistance op vijf continenten, in 36 landen, waaronder Nederland. De 11.000 eigen werknemers werken samen met ruim 400.000 dienstverleners én een internationaal netwerk van lokale agenten in landen waar Allianz Global Assistance geen eigen vestiging heeft. Zo kunnen ze dag en nacht voor je klaar staan, waar ter wereld je ook bent. Het motto is ‘How can we help?’ Wereldwijd profiteren 250 miljoen verzekerden van de uitstekende dienstverlening van Allianz Global Assistance. Dat is zelfs 4% van de hele wereldbevolking. In 2011 en 2013 is Allianz Global Assistance gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Vragen?

Heb je een vraag over een backpackers reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 – 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.