Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Biedt een reisverzekering ook dekking bij autohuur?

Biedt een reisverzekering dekking bij autohuur in het buitenland? Nee, als je een auto gaat huren in Nederland of in het buitenland biedt een reisverzekering daar nooit dekking voor.

Biedt een reisverzekering ook dekking bij autohuur?

Schade aan een huurauto is te allen tijde uitgesloten op een reisverzekering. Diefstal of schade aan de huurauto valt dus niet onder de dekking van je reisverzekering. Er bestaat wel een reisverzekering met pechhulp voor je auto maar deze dekt ook geen schade aan je auto. Wel is mogelijk om met een verzekering je eigen risico en borg van een huurauto af te kopen, daarover lees je meer in dit artikel.

Reisverzekering en autohuur

Om problemen door schade aan een huurauto te voorkomen is het goed te weten dat jouw reisverzekering deze schade nooit dekt. Je hoeft ook niet op zoek te gaan naar een reisverzekering voor autohuur, want die zal je niet vinden. Waar je wel op moet letten als je een auto gaat huren is dat deze minimaal een WA-verzekering (liability insurance) heeft. Deze verzekering biedt dekking voor de schade die de je aan anderen toebrengt en waarvoor jij aansprakelijk bent. Een WA-verzekering is in Europa (EU) overigens ook wettelijk verplicht.

Elke autoverhuurder in de EU moet een verzekering bieden tegen wettelijke of burgerlijke aansprakelijkheid die geldig is in alle EU-landen. Deze verzekering moet zijn inbegrepen in de prijs. Daarnaast kan je vrijwillig nog andere verzekeringen afsluiten, bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of een verzekering tegen voertuigschade, diefstal/inbraak, vandalisme en/of voor juridische bijstand. Zorg dat je weet voor welke schade je verzekerd bent. Dit wordt doorgaans in de contractvoorwaarden vermeld.

Biedt een reisverzekering ook dekking bij autohuur?
Biedt een reisverzekering ook dekking bij autohuur?

Verzekeringen in de huurprijs?

Als je een auto gaat huren in het buitenland, dan is het raadzaam om na te gaan of alle verplichte verzekeringen standaard bij de huurprijs inbegrepen zitten. Soms lijkt de prijs voor autohuur van een buitenlandse verhuurder erg voordelig, echter als de verplichte verzekeringen er niet in zijn opgenomen, dan betaal je alsnog meer. Vooral bij lokale aanbieders kunnen de tarieven laag zijn doordat verzekeringen ontbreken.

Verzekeringen bij een huurauto, wat betekenen de afkortingen?

Op een Engelstalig internationaal huurcontract staan meestal de volgende afkortingen voor de verschillende (aanvullende) autoverzekeringen, maar wat betekenen die afkortingen?

 • ALI (Additional Liability Insurance) of LIS (Liability Insurance Supplement): Verhoging van de WA aansprakelijkheid tot een bepaald maximum bedrag.
 • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met de cascoverzekering. De CDW beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig.
 • LDW (Loss Damage Waiver: Zelfde als CDW aangevuld met dekking van diefstal en vandalisme.
 • SCDW (Super CDW): Allriskverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • PAI (Personal Accident Insurance): Inzittendenverzekering voor letsel of overlijden.
 • PEP (Personal Effects Protection) en PEC (Personal Effects Coverage): Bagageverzekering.
 • PERSPRO/CCP (Carefree Personal Protection): Is een personen- en bagageverzekering met extra dekking voor medische hulp in noodsituaties.
 • TPI (Third Party Insurance): Vergelijkbaar met een WA-verzekering.
 • TP (Theft Protection) of THW (Theft Waiver): Diefstalverzekering, vaak met eigen risico.
 • STP (Super TP): Diefstalverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • UMP (Uninsured Motorist Protection): Een aanvullende verzekering in geval van letsel of overlijden door onverzekerde of na ongeval doorgereden tegenpartij.

Kijk goed in de huurvoorwaarden welke schade is uitgesloten en dus voor eigen rekening blijft. Soms staat er zelfs in de voorwaarden dat schade na een verkeersovertreding is uitgesloten. Verder moet je geen andere personen in de auto laten rijden, dan degene die genoemd staan op de huurovereenkomst, anders geldt de verzekering niet en moet je zelf alle kosten betalen. En zoals je weet biedt een reisverzekering geen dekking bij autohuur.

Verzekering voor eigen risico en borg van je huurauto

Er bestaat wel een verzekering om de eigen risico en borg van een huurauto te verzekeren. Deze heet ‘Eigen Risico Verzekering Autohuur‘ maar dat is geen reisverzekering. De Eigen Risico Verzekering Autohuur is wel een aanrader als je geen financieel risico wil lopen bij autohuur. De Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance is dan ook de ideale huurauto verzekering. De verzekering dekt in geval van diefstal of schade aan de gehuurde auto het eigen risico en/of de ingehouden borg. Zo loop jij geen financieel risico tijdens je vakantie.

Kan ik het eigen risico en de borg afkopen met een verzekering?

Zorgeloos een auto huren kan met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Daarmee koop je het eigen risico en de borg van de huurauto af. Voor slechts € 4,09 per dag en je bent dan tot € 6.000,- gedekt.

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een cascoverzekering heeft. Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor je huurauto afsluiten:

Meest gestelde vragen en antwoorden over biedt een reisverzekering dekking bij autohuur?

Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden over de vraag of een reisverzekering dekking biedt bij autohuur?.

Biedt een reisverzekering dekking bij autohuur?

Nee, als je een auto gaat huren in Nederland of in het buitenland biedt een reisverzekering daar nooit dekking voor. Schade aan een huurauto is te allen tijde uitgesloten op een reisverzekering. Diefstal of schade aan de huurauto valt dus niet onder de dekking van je reisverzekering.

Wat is een verzekering voor afkoop eigen risico autohuur?

Dat is verzekering voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen en de waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden.

Waarom geven jullie 10% korting op deze huurauto verzekering?

Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je 10% extra korting op de normale premies! De korting op de huurauto verzekering kan je zelf zien onderaan de premieberekening.

Wat kost een verzekering voor afkoop eigen risico autohuur bij jullie?

Bij ons betaal je voor de verzekering € 4,09 per dag, dankzij de 10% korting die alleen wij je geven. Dit is exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Wie is verzekerd op de afkoop eigen risico autohuur verzekering?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de  afkoop eigen risico verzekering autohuur geldig?

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat is het verzekerd bedrag bij deze huurauto verzekering?

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Heb je andere vragen?

Heb je nog andere vragen over biedt een reisverzekering ook dekking bij autohuur? Neem contact met ons op. Per e-mail [email protected] of bel: 055 5400409 (op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.