Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Huurcamper: Verzekering afkoop eigen risico en borg € 7,14 per dag (10% korting)

Huurcamper: Verzekering afkoop eigen risico en borg

Huurcamper: Verzekering afkoop eigen risico en borg

Neem geen risico met je huurcamper en sluit een verzekering af voor de afkoop van je eigen risico en borg. Deze kost hier slechts € 7,14 per dag (inclusief 10% korting). Met de Eigen Risico Verzekering van Allianz Global Assistance is het eigen risico en de borg voor de huurcamper gedekt tot € 6.000,-.

Een campervakantie wordt steeds populairder. Vooral zestigplussers met veel vrije tijd kopen een camper. De Nederlandse campervereniging NKC heeft dan ook maar liefst 53.000 leden. Het is vooral het gevoel van vrijheid en van buiten zijn die een rondreis met een camper zo geliefd maken. Een camperaar trekt ­iedere dag weer verder, zo kan hij in relatief korte tijd meer zien. Omdat een camper kopen een behoorlijke investering is, ze kosten al snel € 60.000,-, besluiten de meeste mensen om eerst een camper te huren om zo te ontdekken of het aansluit bij hun verwachtingspatroon.

De Eigen Risico Verzekering voor huurcampers is dan ook de ideale verzekering als je een camper gaat huren. En of je nu Adria, Bürstner, Hobby, Malibu, Knaus of een Eriba-Hymer camper huurt, je wilt geen gedoe bij schade. En vergeet niet een ongeluk zit in een klein hoekje.

Borg en eigen risico

Bij de meeste camperverhuurbedrijven betaal je een vaste huurprijs per dag voor de camper. Deze prijs is inclusief een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid, schade en diefstal. Mocht er schade zijn aan de camper, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de kampeerauto goed verzekerd! Zelfs als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen.

Eigen risico huurcamper

Bij een huurcamper is het eigen risico vaak behoorlijk hoog en daarom loop jij dan ook veel meer financieel risico. Natuurlijk kan je dat eigen risico bij de camperverhuurder afkopen, maar dat is nogal duur. Een betere oplossing is de Eigen Risico Verzekering Camperhuur van Allianz Global Assistance. Je bent dan verzekerd voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering, indien je dat bij diefstal of schade aan de camper moet betalen. Daarnaast is ook de waarborgsom verzekerd, als dat bij schade aan de kampeerauto door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Premie per dag met 10% kortingHuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 7,14
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,14
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,73
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Wat is een huurcamper verzekering?

Een huurcamper verzekering zorgt er voor dat het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering is verzekerd. Bijvoorbeeld als je dat bij diefstal of schade aan de camper moet betalen. Dat geldt ook voor de waarborgsom, indien deze bij schade aan de camper door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Verzekerd bij de huurcamper verzekering is schade die onder de cascodekking valt en wordt ingehouden op het eigen risico maar ook schade die niet onder de cascodekking valt (zoals schade aan banden, onderkant, ruiten) en wordt ingehouden van de borg.

Voordelen van deze verzekering voor je gehuurde camper

Via het camperverhuurbedrijf sluit je een cascoverzekering af voor de gehuurde camper. Maar er geldt doorgaans een hoog eigen risico. Bij schade kan je zo maar duizenden euro’s kwijt zijn. Met de huurcamper verzekering voor afkoop eigen risico en borg voorkom je dat. De premie is vaak lager dan vergelijkbare verzekeringen van het camperverhuurbedrijf zélf. Profiteer daarom direct van de volgende voordelen van de Eigen Risico Verzekering voor auto- en camperhuur:

  • Eigen risico en borg afkopen met een uitstekende verzekering.
  • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant of interieur (ingehouden borg) ook verzekerd.
  • Lage premie en extra 10% korting (alleen op deze website).
  • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
  • Geldig bij alle camperverhuurders, wereldwijd.
  • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de verhuurders zelf.
  • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering voor je huurcamper? Sluit hem hieronder af!

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering voor campers? Stuur een e-mail info@reisverzekeringkorting.nl of bel: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.