Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Huurauto verzekering slechts € 4,09 per dag (10% korting!)

Huurauto Verzekering

Een voordelige huurauto verzekering nodig? Ontvang alleen hier maar liefst 10% extra premiekorting op de Eigen Risico Autohuur Verzekering van Allianz Global Assistance. Ook voor campers en wereldwijd uitstekend verzekerd! Jouw eigen risico én borg zijn zelfs verzekerd tot maximaal € 6.000,-

De huurautoverzekering dekt in geval van diefstal of schade aan de huurauto of huurcamper het eigen risico of de ingehouden borg. Waar ook ter wereld! Daarmee is het en voordelige en ideale autohuurverzekering voor een onbezorgde (auto)vakantie.

Huurauto verzekering met een gunstige premie

De premie voor deze verzekering is extra laag dankzij de 10% korting die je alleen ontvangt als je de verzekering op deze website afsluit:

Premie met 10% kortingHuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 7,14
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,14
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,73
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Huurauto steeds populairder onder vakantiegangers

Een auto of camper huren tijdens de vakantie wordt steeds populairder, het biedt je de vrijheid om te gaan en te staan waar jij wilt. Meer dan een derde van de Nederlanders huurde in de afgelopen drie jaar een auto voor zijn vakantie in het buitenland en 75% van hen is dat ook dit jaar weer van plan. Wel zijn er financiële risico’s bij een huurauto zoals het eigen risico en de verplichte borg. Ongeveer 1 op de 5 autohuurders heeft weleens schade, een boete of een lekke band en dat kan je geld kosten.

Mocht er schade zijn aan het door jou gehuurde voertuig, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Ook als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen. Auto- en camperverhuurbedrijven bieden je vaak ter plekke de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen, maar daar laten ze je flink voor betalen. Een beter alternatief is de Eigen Risico Verzekering Huurauto van Allianz Global Assistance.

Eigen risico op je huurauto

Als je een auto, motor of camper huurt, dan is het in sommige landen verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.

Borg voor je huurauto

Bij autoverhuur betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook tot maximaal € 6.000,- gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Heb je nog geen verzekering voor je huurauto? Sluit hem hieronder af en profiteer direct van 10% korting op de premie die wij je geven:

Veelgestelde vragen over de Eigen Risico Verzekering Autohuur

Hieronder lees je veelgestelde vragen en antwoorden over de Eigen Risico Verzekering Autohuur.

Wat is een Eigen Risico Verzekering Autohuur? 
Bij het huren van een auto of camper betaal je vaak borg en moet je verplicht een (casco)verzekering afsluiten met een eigen risico. In geval van diefstal van of schade aan het gehuurde voertuig, betaal je dan vaak zelf het eigen risico. En bij schade krijg je de borg niet terug van de verhuurder. Wanneer je de Eigen Risico Verzekering Autohuur hebt afgesloten, ontvang jij in dit soort situaties een vergoeding voor de borg en het eigen risico.

Waarom zou ik een Eigen Risico Verzekering al in Nederland afsluiten?
Als je vooraf een eigen risico verzekering afsluit, dan kan je rustig de prijzen van verschillende verzekeringen vergelijken. Een veelgehoorde klacht bij autohuur is de agressieve verkoop van verzekeringen op de afhaallocatie. Verhuurders zetten hun klanten eigenlijk in alle mogelijke opzichten zonder blikken of blozen op het verkeerde been, en misleiden daarbij soms ronduit (Bron: Consumentenbond).

Welke voertuigen kan ik verzekeren?
Het is mogelijk om gehuurde personenauto’s en campers te verzekeren. Je kan maximaal 45 aaneengesloten dagen verzekeren. De persoon die in het huurcontract staat vermeld, is verzekerd.

Waar is de verzekering geldig en wanneer gaat de verzekering in?
De Eigen Risico Verzekering Autohuur is wereldwijd geldig. Je bent verzekerd tijdens de periode dat je een auto of camper huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Vragen?

Heb je nog vragen over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Wij geven ook 10-25% korting op reis- en annuleringsverzekeringen, profiteer daarvan en sluit hier je reisverzekering af of sluit je doorlopende reisverzekering over!

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.