Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Doorlopende reisverzekering: Waar moet je op letten bij het afsluiten?

Doorlopende reisverzekering: Waar moet je op letten bij het afsluiten?
Doorlopende reisverzekering: Waar moet je op letten bij het afsluiten?

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger als je vaker op reis gaat. Op deze website ontvang je ook nog eens doorlopend 10 – 20% korting op de premie, zo ben je helemaal goedkoop uit.

Je hebt hier al een uitstekende doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met Europadekking vanaf € 1,58 per maand! Je bent dan het hele jaar door verzekerd voor alle reizen en vakanties.

Wel is het belangrijk dat je bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering weet waar je op moet letten. Dat lees je in dit informatie-artikel.

Voordelen doorlopende reisverzekering

Bij een doorlopende reisverzekering betaal je slechts eenmaal poliskosten en je vergeet niet meer om een reisverzekering af te sluiten. Je kan deze eventueel uit breiden met een doorlopende annuleringsverzekering. Zo heb je geen omkijken meer als je op reis gaat, dat is handig en voordelig!

Het is mogelijk om ook je partner en/of kinderen mee te verzekeren op dezelfde polis. Vaak is dit gunstiger dan dat zij ieder apart een reisverzekering moeten afsluiten. Ook wanneer zij zonder jou op vakantie gaan, kunnen zij gebruik maken van deze doorlopende reisverzekering. Bij Allianz Global Assistance is zelfs een studerend kind dat uitwonend is meeverzekerd. Dat geldt ook als je minderjarige kind bij je ex-partner woont.

Doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger!

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 31 reisdagen per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Dit scheelt al gauw tientallen euro´s per jaar.

Waar moet je op letten bij het afsluiten?

Wanneer je een doorlopende reisverzekering gaat afsluiten moet je goed nadenken over je huidige en toekomstige reisgedrag. Deze bepalen namelijk de dekkingen die je kan kiezen en ook de totale premie.

Maximum aantal vakantiedagen

Iedere doorlopende reisverzekering kent een maximaal aantal vakantiedagen per jaar. Bij Allianz Global Assistance is dat 90 dagen. Blijf je langer weg dan kan je dit verhogen naar 180 dagen tegen een premietoeslag.

Aanpassen aan jouw reisgedrag

De doorlopende reisverzekering is geheel aan te passen aan je eigen wensen met de keuze van aanvullende dekkingen. Indien je met de auto op vakantie gaat is het bijvoorbeeld verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten voor pechhulp. Neem voor dat je vertrekt altijd de polis van je reisverzekering nog eens door. Misschien dacht je bij het afsluiten van je doorlopende reisverzekering nooit op wintersport te gaan en heb je geen wintersportdekking afgesloten. Wanneer je besluit om toch op wintersportvakantie te gaan, kan je de doorlopende reisverzekering eenvoudig aanpassen.

Dekking van de doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering kent meestal de volgende rubrieken die je zelf kan kiezen of uitsluiten:

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Bagage – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen.
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Bij werelddekking ben je voor de hele wereld verzekerd.
 • Wintersport en bijzondere sporten – Deze dekking is van belang als je gaat wintersporten of bij het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting).
 • Uitgebreide sportuitrusting – Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting.
 • Geld – Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen.
 • Autohulp – Met autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • Uitbreiding aaneengesloten dagen – Met deze dekking kan je het aantal aaneengesloten dagen dat je in het buitenland verzekerd bent, uitbreiden.

Annuleringsdekking

Je hebt op een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ook de mogelijkheid om een annuleringsdekking mee te verzekeren. Deze annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.

Alarmcentrale 24/7 bereikbaar

Bij problemen tijdens je vakantie kun je altijd een beroep doen op de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. De hulpverleners staan 24/7 voor je klaar en je wordt geholpen in je eigen taal. Zorg tijdens je vakantie dus altijd dat je het telefoonnummer van de alarmcentrale binnen handbereik hebt.

Budgetvariant doorlopende reisverzekering: beste koop Consumentenbond

Je kunt hier al een uitstekende en goedkope doorlopende reisverzekering afsluiten vanaf € 1,12 per maand. Deze reisverzekering (budgetvariant) is zelfs twee keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Dus goed en goedkoop, wat wil je nog meer?

Nu 10% extra online korting

Alleen bij ons krijg je 10% extra korting op de premie van een Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering. Je moet dan zelf online je reisverzekering afsluiten. Dat gaat heel eenvoudig in slechts drie stappen. Je ontvangt daarna direct de polis per e-mail. Dankzij onze korting heb je altijd de laagste prijs. De korting op je doorlopende reisverzekering ontvang je ieder jaar weer zolang de polis loopt. Zo blijf je profiteren van de laagste premie.

Ook nog 10 tot 10% jongerenkorting

Wij hebben speciaal voor jongeren de goedkoopste doorlopende reisverzekering. Want je krijgt bij ons een jongerenkorting die kan oplopen tot 10% en ook nog eens via deze website 10% extra internetkorting. Jouw korting kan oplopen tot 20%! Zo maken we het wel heel goedkoop voor jou!

Premie

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Zie onderstaande premietabel:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,58€1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€3,30€3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,41
€0,48
€1,83
€3,43
€0,45
€0,52
€2,03
€3,43
Compleet€4,47
€4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,48
€1,83
€3,43
€0,52
€2,03
€3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Bij Allianz Global Assistance kan je voor de bagagedekking kiezen uit drie verschillende varianten:

 • Budget: basisdekking – goed en goedkoop
 • Uitgebreid: normale dekking – gunstige premie
 • Compleet: uitgebreide dekking – voor alle zekerheid

Hieronder staan de verzekerde bedragen

  Verzekerd p.p.
 • Budget
Verzekerd bedrag:max. € 1.000,-
 Camera, laptop, i-pod, etc.:max. € 500,-
 Overige bagage (per item):max. € 350,-
 Eigen risico:€ 50,-
 • Uitgebreid
Verzekerd bedrag:max. € 3.500,-
 Camera, laptop, i-pod, etc.:max. € 1.750,-
 Overige bagage (per item):max. € 500,-
 Eigen risico:€ 50,-
 • Compleet
Verzekerd bedrag:max. € 5.000,-
 Camera, laptop, i-pod, etc.:max. € 3.500,-
 Overige bagage (per item):max. € 1.000,-
 Eigen risico:Geen

Kies je voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn. Tip: Neem je tijdens je reis veel sportuitrusting mee? Kies dan ook voor de dekking Uitgebreide sportuitrusting. Bij alle drie de varianten bepaal je zelf wat je wilt meeverzekeren. S.O.S. hulpverlening is de enige rubriek, die standaard in je doorlopende reisverzekering zit. De andere rubrieken kan je toevoegen of uitsluiten.

Waarom Allianz Global Assistance

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende reisverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.