Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering met 25% korting

Tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering
Tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering

Lees de beste tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering en ontvang tot 25% extra korting op de premie!

Wij geven je tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering. Ga je regelmatig op reis of op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering de beste optie. Een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance, heb je al vanaf: € 1,39 per maand. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een doorlopende reisverzekering voor slechts € 1,18 per maand!

De Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je regelmatig op reis gaat, want met deze permanente reisverzekering verzeker je alleen wat echt nodig is. Zo bepaal je zelf waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Tip: Stem een doorlopende reisverzekering af op jouw reisgedrag

Voordat je een doorlopende reisverzekering afsluit moet je bepalen wat je wel en niet wilt meeverzekeren. De doorlopende reisverzekering moet aansluiten bij jouw persoonlijke situatie en je reisgedrag. Dit zijn de belangrijkste aspecten bij een doorlopende reisverzekering:

 • Dekkingsgebied: Europa of wereld?
 • Bagage: neem je veel kostbare zaken mee, zoals smartphone of laptop?
 • Sportuitrusting: een sportuitrusting moet je apart meeverzekeren.
 • Medische kosten: in landen zoals de VS liggen de medische kosten fors hoger.
 • Geld: neem je veel contact geld of cheques mee?
 • Bijzondere en gevaarlijk sporten: parachutespringen of bergbeklimmen moet apart worden meeverzekerd.
 • Pechhulp voor auto: ga je met de auto op vakantie? Zorg voor pechhulp onderweg.
 • Reisrechtsbijstand: voorkomt problemen in het buitenland.
 • Maximaal aaneengesloten dagen: hoelang blijf je weg?
 • Annuleringsdekking: wel of niet meeverzekeren?
 • Persoonlijke situatie: ben je jonger dan 27 jaar of wil je kinderen meeverzekeren op de polis?

Tip: Bereken zelf de premie en korting voor de doorlopende reisverzekering en sluit deze online af

Een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je online met korting afsluiten. Je bent dan continu het hele jaar door verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een online reisverzekering hoeft af te sluiten. Zo bespaar je al op de poliskosten. Wil je weten hoeveel korting je krijgt en wat jij kan besparen? Maak dan hier een premieberekening:

Tip: Dekkingsgebied doorlopende reisverzekering

Het is belangrijk om te weten dat reisverzekeringen verschillende dekkingsgebieden kennen, namelijk Europa- of Werelddekking. Onder Europadekking valt in de regel: Europa, waaronder mede wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Ga je naar een ander land? Dan moet je voor Werelddekking kiezen en je bestaande polis laten aanpassen.

Tip: Kies je voor Werelddekking? Dan adviseren wij altijd één van de varianten van de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ook zijn Medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland.

Tip: Bagage

Wellicht neem je meer kostbare bagage mee zoals een smartphone en een laptop. In dat geval is het goed te contoleren welke vergoeding je huidige bagagedekking biedt. In veel gevallen is het mogelijk om de verzekerde bedragen te verhogen door je pakket uit te breiden. De vernieuwde Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance kent drie varianten: Budget, Comfort en Premium. De hoogte van de dekking bij ‘Bagage’ en ‘Medische kosten’ bepaalt welke variant je kiest. Met Budget is bagage bijvoorbeeld verzekerd tot max. € 1.000,-, met Comfort tot € 3.500,- en met Premium zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis.

Tip: Sportuitrusting

Ga je sporten tijdens je vakantie en neem je een sportuitrusting mee? Kies dan voor een extra dekking voor je sportuitrusting. Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage. Deze dekking geldt voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Tip: Medische kosten

Wij adviseren je om altijd de dekking medische kosten mee te verzekeren op je doorlopende reisverzekering. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Denk daarbij aan opname in een privé-kliniek of sommige vormen van ziekenvervoer. Je kunt bij Allianz Global Assistance voor Medische kosten kiezen uit 3 varianten:

  Verzekerd p.p.
 • Budget
Medische kosten:volledig
 Tandartskosten:max. € 250,-
 Vergoeding krukken/rolstoel:max. € 150,-
 • Comfort
Medische kosten:volledig
 Tandartskosten:max. € 500,-
 Vergoeding krukken/rolstoel:max. € 250,-
 • Premium
Medische kosten:volledig
 Tandartskosten:max. € 750,-
 Vergoeding krukken/rolstoel:max. € 350,-

Kies je voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn.

Tip: Wij adviseren altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Tip: Geld

Neem je contant geld mee op vakantie? Bijvoorbeeld omdat de wisselkoersen in het land van bestemming gunstiger zijn? Zorg dan voor de uitbreiding voor geld, op je doorlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen. Verzekerd is:

 • Maximaal € 750,- per reis
 • Maximaal € 1.500,- per jaar

Tip: Bijzondere en gevaarlijke sporten

Ga je tijdens je vakantie actief bijzondere sporten beoefenen? Dan moet je hiervoor meestal een extra dekking afsluiten. Je bent verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bijvoorbeeld parachutespringen). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken). Recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zijn zonder deze dekking al standaard meeverzekerd.

Tip: Deze dekking geeft tijdens wintersport geen vergoeding voor vervoer per helikopter of ”banaan” van de piste. Hiervoor sluit je ook de dekking Medische kosten af. Heb je gekozen voor de dekking Ongevallen? Bij het beoefenen van bijzondere sporten en wintersport is er geen recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval. Wil je dit meeverzekeren? Kies dan ook voor de dekking Ongevallen bijzondere sporten.

Tip: Pechhulp voor auto

Met deze dekking heb je recht op hulp wanneer jouw vervoermiddel, of de bestuurder daarvan, uitvalt. Dit geldt voor personenauto’s, campers, motoren en scooters. Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uit en is het niet mogelijk om het vervoermiddel binnen twee werkdagen te kunnen gebruiken? Dan kun je een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum.

Tip: Rechtsbijstand

Bij reizen met de auto adviseren wij je ook om de dekking voor autohulp af te sluiten. Dan kun je in geval van pech of ongeval gebruik maken van rechtsbijstand op je doorlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Verzekerd is:

 • Binnen Europa: Volledig
 • Buiten Europa: Tot maximaal € 50.000,-

Tip: Bij reizen met de auto adviseren wij je ook S.O.S. autohulp af te sluiten. Dan kun je in geval van pech of ongeval gebruik maken van rechtsbijstand.

Tip: Maximaal aaneengesloten dagen

Met een doorlopende reisverzekering mag je niet onbeperkt aaneengesloten reizen. De meeste reisverzekeraars hanteren standaard, 60 dagen. Ga je langer aaneengesloten op vakantie? Dan moet je de dekking uitbreiden. Bij Allianz Global Assistance kan je de dekking uitbreiden naar 180 dagen. Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen. Let op: Vrijwilligerswerk en ’taalcursussen’ tot maximaal 60 aaneengesloten dagen zijn standaard verzekerd als ze onderdeel uitmaken van een georganiseerde reis van een touroperator. Andere vormen van werken zijn niet verzekerd. Sluit hiervoor de Zakenreisverzekering of Globetrotter Reisverzekering af.

Tip: Ga je langer dan 60 dagen voor vrijwilligerswerk of voor studie/stage naar het buitenland? Dan adviseren wij de Globetrotter Reisverzekering af te sluiten.

Tip: Annuleringsdekking

Aanvullend op de Doorlopende Reisverzekering kun je de Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Met de Doorlopende Annuleringsverzekering krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerde bedrag te verhogen tot € 3.000,- p.p. per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar). Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Tip: Jongerenkorting op een doorlopende reisverzekering

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 15% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Comfort of Premium variant af? Dan ontvang je 15% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Tip: Kinderen meeverzekeren

Bij de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance betaal je slechts voor 1 kind. Heb je meer kinderen? Die zijn gratis meeverzekerd. Bij Allianz Global Assistance zijn ook de meerderjarige uitwonende studerende kinderen  tot 27 jaar meeverzekerd op een doorlopende reisverzekering.

Tip: Consumentenbond zegt, Allianz Global Assistance is beste keuze

De budget variant van de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance is voor het tweede achtereenvolgende jaar in 2012 door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste koop’. Dit houdt in dat het product, in vergelijking met producten van andere aanbieders van reisverzekeringen, de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Tip: Voordelen doorlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken.
 • Eigen alarmcentrales; wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands.
 • Schade online melden; binnen vijf werkdagen afgehandeld.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Unieke extra Assistant services; alleen bij Allianz Global Assistance.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.
 • Gunstige lage premie.

Tip: Woonachtig in het buitenland?

Woon je niet in Nederland, maar wil je toch een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders/Belgen die in België wonen.
 • Nederlanders/Duitsers die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).

Lees hier meer: www.reisverzekeringkorting.nl/woonachtig_in_het_buitenland/

Meest gestelde vragen en antwoorden over tips voor de doorlopende reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden en handige tips.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

Krijg ik bij jullie 10-25% korting op de doorlopende reisverzekering?

Ja, de doorlopende reisverzekering is extra voordelig dankzij de korting van 10-25% die je alleen bij ons doorlopend ontvangt. In 2018 heeft MoneyView de Doorlopende Reisverzekering beoordeeld met 5 sterren, voor de beste kwaliteit.

Wat kost een doorlopende reisverzekering met korting?

De premie voor de doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met Europadekking vanaf € 1,18 per maand (inclusief 10% extra korting en 15% jongerenkorting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Wat is de standaarddekking van de doorlopende reisverzekering?

Je bent standaard verzekerd voor SOS hulpverlening. Dit geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Je kan de dekking uitbreiden naar eigen keuze, zoals met werelddekking, maar bijvoorbeeld ook met een bagagedekking en een annuleringsdekking.

Kan ik ook een annuleringsdekking afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Hebben jullie ook een dekking voor bijzondere sporten en wintersport?

Jazeker. Wintersport en bijzondere sporten kan je apart meeverzekeren. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.

Moet ik de dekking medische kosten meeverzekeren?

Als je alleen een basis zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd één van de varianten van de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.