Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

‘Beste koop’ Consumentenbond: Doorlopende reis- en annuleringsverzekering v.a. € 1,58 p/m

‘Beste koop’ Consumentenbond: Doorlopende reis- en annuleringsverzekering v.a. € 1,58 p/m

Ga je regelmatig op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance, eventueel gecombineerd met een annuleringsverzekering de meest voordelige en beste oplossing. De ‘Budget variant’ is al twee keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste Koop’.

Doorlopend verzekerd vanaf slechts € 1,58 p/m

Ben je jonger dan 27 jaar, dan heb je al een ‘Beste koop’ doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor heel Europa v.a. € 1,58 p/m (SOS dekking). Je kunt deze doorlopende reisverzekering naar wens zelf samenstellen en uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Nu 10% extra korting op de premie!

Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je maar liefst 10% extra korting op de normale premies van de beste doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze korting is doorlopend en ontvang je zolang de polis loopt.

Premie doorlopende reis- en annuleringsverzekering

De premiekosten voor de beste doorlopende reis- en annuleringsverzekering zijn bijzonder gunstig. Dat komt door de extra kortingen die je alleen bij Reisverzekeringkorting.nl ontvangt. Zo geven wij aan iedereen 10% korting op de standaard premies. Ben je jonger dan 27 jaar dan komt daar nog eens tot 10% jongerenkorting bij. Zie onderstaande premietabel:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,58€ 1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,30€ 3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,41
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,45
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Compleet€ 4,47
€ 4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Je ontvangt de 10% extra korting ieder jaar

Premie berekenen en afsluiten

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering  reisverzekering kun je zelf online afsluiten. Je bent dan continu het hele jaar door verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een online reisverzekering hoeft af te sluiten. Zo bespaar je al op de poliskosten. Bereken zelf de gunstige premie:

Doorlopende annuleringverzekering (ook voor samengestelde reizen)

Je kunt jouw doorlopende reisverzekering ook uitbreiden met een doorlopende annuleringsverzekering. Deze vergoedt de annuleringskosten vóór de reis, mocht je onverhoopt niet op vakantie kunnen. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Je kunt ook kiezen voor de dekking samengestelde reis. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op je doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed.

Ben je te laat om een annuleringsverzekering af te sluiten, dan kan je deze nog als extra optie afsluiten op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Er moet wel minimaal 6 weken zitten tussen het afsluiten van deze annuleringsverzekering en de vertrekdatum.

Stel zelf je doorlopende reisverzekering samen

Standaard is op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering de S.O.S. hulpverlening meeverzekerd. S.O.S. hulpverlening geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Dit is slechts een basisdekking. Je kunt jouw doorlopende reisverzekering uitbreiden met:

 • Bagagedekking (Budget, Uitgebreid of Compleet)
 • Medische Kosten
 • Ongevallen
 • Rechtsbijstand
 • Werelddekking
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Uitgebreide sportuitrusting
 • Dekking voor geld en betaalpassen
 • S.O.S. autohulp
 • 180 dagen dekking

Bagagedekking (drie varianten: Budget, Uitgebreid, Compleet)
Kies je voor de Compleet dekking, dan is je bagage tot maximaal € 5.000,- gedekt. Een camera, notebook, tabletcomputer, iPod, etc, voor maximaal € 3.500,- De overige bagage (per item) tot max. € 1.000,- Je hebt dan geen eigen risico. Bij de andere varianten zijn de verzekerde bedragen lager. Kies je voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn.

Tip: Neem je tijdens je reis veel sportuitrusting mee? Kies dan ook voor de dekking Uitgebreide sportuitrusting.

Medische kosten
Bij alle varianten zijn medische kosten volledig gedekt. Kies je voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn.

Tip: Wij adviseren altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering, ben je hiervoor wel verzekerd.

Ongevallen
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is: Overlijden: € 25.000,- Blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Rechtsbijstand
Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Verzekerd is: Binnen Europa: Volledig. Buiten Europa: Tot maximaal € 50.000,-

Werelddekking
Je bent op een doorlopende reis- en annuleringsverzekering standaard verzekerd voor geheel Europa, waaronder ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Kies je voor Werelddekking, dan ben je in de gehele wereld verzekerd.

Wintersport en bijzondere sporten
Deze optie is belangrijk wanneer je op wintersport gaat of bijzondere sporten tijdens je vakantie gaat beoefenen. Je bent dan verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken). Recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zijn zonder deze dekking al standaard meeverzekerd.

Uitbreiding sportuitrusting
Met deze dekking op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor je sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage en geldt voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Geld en betaalpassen
Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen. Verzekerd is: Maximaal € 750,- per reis en maximaal € 1.500,- per jaar.

SOS Autohulp
De ideale aanvulling op je auto- en pechhulpverzekering met buitenlanddekking. Je hebt recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal of pech. De hulp bestaat o.a. uit vervangend vervoer, vergoeding van de terugreiskosten naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand. In combinatie met je auto- of pechhulpverzekering heb je met S.O.S autohulp voldoende dekking voor gelijkwaardig vervangend vervoer. Zo hoef je op vakantie met het hele gezin en veel bagage niet in een kleine huurauto te stappen.

Uitbreiding naar 180 dagen
Met deze uitbreiding kan je de standaard dekking van 60 dagen aaneengesloten, verlengen naar maximaal 180 dagen. Deze dekking is nuttig als je bijvoorbeeld gaat overwinteren in het buitenland. Let op: Vrijwilligerswerk en ‘taalcursussen’ tot maximaal 60 aaneengesloten dagen zijn standaard verzekerd als ze onderdeel uitmaken van een georganiseerde reis van een touroperator. Andere vormen van werken zijn niet verzekerd. Sluit hiervoor de Zakenreisverzekering of Globetrotter Reisverzekering af.

Voordelen doorlopende reisverzekering

 • Beste koop volgens Consumentenbond
 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken.
 • Eigen alarmcentrales; wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands.
 • Schade online melden; binnen vijf werkdagen afgehandeld.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.
 • Gunstige lage premie.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten

Ga je vaker dan twee keer per jaar op reis of langer dan twee weken? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer voordat je op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten, zo bespaar je ook poliskosten.

Bereken zelf de premie inclusief korting

Wil je weten hoeveel korting jij krijgt op de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance? Maak dan zelf een premieberekening. Onderaan zie je de korting en jouw premie. Lijkt het je wat, dan hoef je alleen nog maar jouw persoonsgegevens in te vullen. De polis ontvang je direct per e-mail. Handig, voordelig en snel.

Overige informatie

Partner en/of kinderen meeverzekeren
Het is mogelijk om ook je partner en/of kinderen mee te verzekeren op dezelfde polis. Vaak is dit gunstiger dan dat zij ieder apart een reisverzekering afsluiten. Ook wanneer zij zonder jou op vakantie gaan, kunnen zij gebruik maken van deze doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Woonachtig in het buitenland?
Woon je niet in Nederland, maar wil je toch een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders/Belgen die in België wonen.
 • Nederlanders/Duitsers die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).

Lees hier meer: www.reisverzekeringkorting.nl/woonachtig_in_het_buitenland/

Vragen?

Wil je meer informatie over de beste doorlopende reis- en annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 op werkdagen of stuur een email naar [email protected] in Apeldoorn.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.