Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Kinderen (gratis) meeverzekeren op de doorlopende reisverzekering

Kinderen (gratis) meeverzekeren op de doorlopende reisverzekering
Kinderen (gratis) meeverzekeren

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig voor gezinnen met kinderen. Zo betaal je voor slechts 1 kind premie en zijn alle andere kinderen van het gezin gratis meeverzekerd. Ook als ze na een scheiding bij de andere ex-partner wonen. Zelfs meerderjarige uitwonende studerende kinderen zijn meeverzekerd.

Het is natuurlijk prettig dat jij een doorlopende reisverzekering kan afsluiten en jouw uitwonende kinderen tot 27 jaar (die bijvoorbeeld wonen bij je ex-partner) kan meeverzekeren op je polis. Het scheelt je veel geld omdat je niet steeds de duurdere kortlopende reisverzekering af hoeft te sluiten als je met jouw kinderen op vakantie wilt gaan.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en telt bijna 16.000 werknemers, die samen 58 talen spreken. Ze werken over de hele wereld met een netwerk van 400.000 dienstverleners. 

Gunstige premie: 10% korting en betaal voor slechts 1 kind

De doorlopende reisverzekering is extra voordelig om dat je hier 10% korting op de premie krijgt en ook maar voor maximaal 1 kind premie hoeft te betalen. Wij geven je wat premievoorbeelden (inclusief onze 10% korting die je alleen op deze website krijgt):

 • Eenouder gezin met drie kinderen: vanaf € 2,47 per maand (Europadekking).
 • Twee-ouder gezin met twee kinderen: vanaf € 3,00 per maand (Europadekking)

Je kan zelf de dekking kiezen en zo bepalen hoe je verzekerd wilt zijn.

Kinderen meeverzekeren op de doorlopende reisverzekering

Heb je een (eenouder) gezin, kies dan voor de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. De belangrijkste voordelen:

 • Je betaalt slechts voor 1 kind premie.
 • Minderjarige kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) zijn gratis meeverzekerd.
 • Meerderjarige inwonende ongehuwde kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) tot 27 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • Meerderjarige, i.v.m. studie uitwonende, ongehuwde kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) zijn gratis meeverzekerd.
 • Door co-ouderschap uitwonende kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) zijn gratis meeverzekerd.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering: Handig en voordelig

De doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven.

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de Doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit.

Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland. Tevens heb je de mogelijkheid een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Assistent service voor het gezin

Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die extra Assistance service biedt bij de doorlopende reisverzekering. Deze service geeft je nog meer zekerheid en beschermen kind(eren), bagage èn jou persoonlijk. Afhankelijk van welke variant je van de doorlopende reisverzekering afsluit, zijn sommige services zelfs gratis. En anders kan je ze tegen een aantrekkelijke prijs als extra bij je doorlopende reisverzekering afnemen.

Kid Assistant

Speciaal voor ouders van jonge kinderen is er de Kid Assistant. Dat is een handig hulpmiddel indien je kind zoek raakt. Het speciale polsbandje van Kid Assistant maakt het mogelijk dat ouders weer snel met hun kinderen worden herenigd. Op het polsbandje staat een gratis telefoonnummer en uniek ID, die gekoppeld is aan de contactgegevens van de ouders. Zo kunnen behulpzame ouderen die een kind hebben gevonden, eenvoudig en gratis in contact komen met de ouders.

Gratis Reisarts: Handig voor het gezin

Met je doorlopende reisverzekering heb je recht op gratis hulp en advies van de Allianz Global Assistance Reisarts. Dat is zeker nuttig als je met het gezin op vakantie gaat en je kind ziek wordt. De ervaren artsen en verpleegkundigen van de grootste alarmcentrale ter wereld, verstrekken gratis een medisch advies aan jou of voor je gezinsleden. En altijd in je eigen taal zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Ontvang doorlopend 10% korting op de premie

Alleen op deze website ontvang je doorlopend 10% korting op de premie. Wij geven dan ook de laagste prijsgarantie op de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance.

Heb jij nog geen voordelige reis- een annuleringsverzekering voor je gezin? Sluit hem hieronder af.

Kies de dekking die bij je past

Alleen verzekeren wat echt nodig is. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Want jij kent zelf het beste de waarde van je bagage. En of je in Europa blijft of verder reist. Jij kiest zelf wat je wel of niet wilt verzekeren.

De basis van je reisverzekering is altijd de dekking ‘SOS hulpverlening’. Daarnaast kun je kiezen voor extra dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Zo bepaal je zelf of je een dekking wel of niet aan je verzekering toevoegt. Je betaalt dus nooit teveel voor een doorlopende reisverzekering die past bij jouw manier van reizen. Dit betekent Allianz Global Assistance:

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar;
 • eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd;
 • meer dan 50 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening;
 • professionele hulp in het Nederlands;
 • snelle en eerlijke schadebehandeling;
 • het inschakelen van artsen of ziekenhuizen ter plaatse;
 • gratis HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.

Vijf algemene dekkingen

De doorlopende reisverzekering is opgebouwd uit vijf algemene dekkingen, waarvan de dekking SOS hulpverlening de basis vormt. Daarnaast kan je kiezen voor Medische kosten, Bagage, Ongevallen en Rechtsbijstand om je verzekering compleet te maken. Voor Bagage en Medische kosten kan je zelf de hoogte van de dekking bepalen en kiezen voor een Budget, Comfort of Premium variant.

 • SOS hulpverlening (standaard) – Dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten door een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of naaste familie. Je belt de alarmcentrale en zij regelen alles voor je.
 • Medische kosten (optioneel, keuze uit Budget, Comfort of Premium) Deze dekking behoedt je voor torenhoge kosten in het buitenland. Je hebt recht op gratis telefonisch medisch advies van de Reisarts. Ook voor de reis helpen we je met inentingsadvies.
 • Bagage (optioneel, keuze uit Budget, Comfort of Premium) Hiermee is verlies, diefstal of schade van persoonlijke bezittingen of bagage gedekt. Dien je je schade online in? Dan krijg je uiterlijk op de vijfde werkdag een reactie.
 • Ongevallen (optioneel) Deze dekking biedt een éénmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens je reis in het buitenland.
 • Rechtsbijstand (optioneel) Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Binnen Europa wordt juridische hulp volledig vergoed. Reis je buiten Europa? Dan wordt deze tot maximaal € 50.000,- vergoed.

Aanvullende dekkingen

Behalve de vijf algemene dekkingen bieden we aanvullingen. Afhankelijk van het reisgedrag van je gezin kan je deze aan je verzekering toevoegen. Zo ga je goed verzekerd op reis met je kinderen en kun je onbezorgd genieten van je vakantie:

 • wintersport en bijzondere sporten;
 • werelddekking;
 • uitgebreide sportuitrusting;
 • geld;
 • SOS autohulp;
 • uitbreiding naar 180 dagen aaneengesloten verzekerd (standaard is 60 dagen).

Doorlopende Annuleringsverzekering

Je reis moeten annuleren, dat is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Daarom kan je de Doorlopende Annuleringsverzekering aan je reisverzekering toevoegen. Je krijgt dan bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. En moet je de reis onverwachts afbreken? Dan worden de niet gebruikte dagen vergoed.

Met de Doorlopende Annuleringsverzekering Dubbel-Zeker speel je helemaal op safe. Moet je eerder naar huis? Dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag.

Terreuraanslagen & Natuurrampen

Met de extra dekking ’terreuraanslagen en natuurrampen’ bij de annuleringsverzekering ben je verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een situatie. De dekking is geldig als jouw reis binnen 30 dagen plaatsvindt vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt.

Overzicht van dekkingen

In de onderstaande dekkingsoverzicht zie je waarvoor je verzekerd bent. Dit is slechts een beknopt overzicht, je bent nog voor veel meer risico’s gedekt, lees voorwaarden.

Dekkingsoverzicht doorlopende reis- en annuleringsverzekering (Comfort)

Dekkingsoverzicht Comfort
A. SOS HULPVERLENING
Extra reiskosten bij ziekte, ongeval, overlijdenKostprijs
Extra verblijfskosten bij ziekte, ongeval, overlijden€ 75,-
Extra reiskosten bij overlijden/levensgevaar
familie
Kostprijs
Repatriëring Kostprijs
Telecommunicatiekosten alarmcentrale Kostprijs
Telecommunicatiekosten overig€ 125,-
B. ONGEVALLEN
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij blijvende invaliditeitMax. € 75.000,-
C. BAGAGE
Max. totaal verzekerd bedrag€ 3.500,-
Max. digitale/elektrische apparatuur € 1.750.-
Max. overige bagage€ 500,-
Eigen risico bagage€ 50,-
D. MEDISCHE KOSTEN
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Tandheelkundige kosten buitenland€ 500,-
E. RECHTSBIJSTAND
Binnen EuropaKostprijs
Buiten EuropaMax. € 50.000,- met een maximum van € 5.000,- voor contractuele verschillen.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Voordelen doorlopende reisverzekering

 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken.
 • Eigen alarmcentrales; wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands.
 • Schade online melden; binnen vijf werkdagen afgehandeld.
 • Kinderen meeverzekeren? Je betaalt slechts voor 1 kind, meerdere zijn gratis meeverzekerd.
 • Uitwonende (studerende) kinderen tot 27 jaar zijn ook meeverzekerd.
 • Unieke extra Assistant services; alleen bij Allianz Global Assistance.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.
 • Gunstige lage premie.

Vragen?

Heb je vragen over de voordelige doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor gezinnen? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons: 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.