Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten als ik in Duitsland woonachtig ben?

Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten als ik in Duitsland woonachtig ben?
In Duitsland woonachtig

Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten als ik in Duitsland woonachtig ben? Ja, dat is mogelijk als je niet verder dan 100 kilometer van de Nederlandse grens af woont. 

Wij kunnen je de uitgebreide doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance aanbieden, daar heb je wel een speciale instructie voor nodig. Die kunnen wij op verzoek per e-mail naar je toesturen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ons per e-mail even je naam en je Duitse adres doorgeven, stuur een e-mail naar [email protected]

Je kan dan eenvoudig als inwoner van Duitsland, de uitgebreide doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Die heb je al vanaf slechts € 1,58 p/m (incl. 10-20% korting)! Je bent dan het hele jaar door uitstekend verzekerd voor al je reizen in Europa (SOS-kosten, hulpverlening, rechtsbijstand en bagage), werelddekking kan natuurlijk ook. De basisdekking van de doorlopende reisverzekering kan je uitbreiden met de aanvullende dekkingen die voor jou van belang zijn en afstemmen op je reisgedrag. Zo kan je de verzekering uitbreiden met een annuleringsverzekering.

Ontvang ook 10% korting op de premie

Ook als je in Duitsland woont komt je in aanmerking voor de 10% online korting die alleen wij geven. Bij Reisverzekeringkorting.nl krijg je 10% extra korting op de premie van een Allianz doorlopende reisverzekering. Je moet dan zelf online je reisverzekering afsluiten. Dat gaat heel eenvoudig in slechts drie stappen. Je ontvangt daarna direct de polis per e-mail. Dankzij onze korting heb je altijd de laagste prijs. De korting op je doorlopende reisverzekering ontvang je ieder jaar weer zolang de polis loopt. Zo blijf je profiteren van de laagste premie.

10% Jongerenkorting

Wij hebben speciaal voor jongeren die in Duitsland wonen, de goedkoopste doorlopende reisverzekering. Want je krijgt bij ons een jongerenkorting van 10% en ook nog eens via deze website 10% extra internetkorting. Jouw korting kan oplopen tot 20%! Zo maken we het wel heel goedkoop voor jou!

Clausule voor inwoners van Duitsland

Op de polis komt een clausule met de volgende tekst: Lees je “Nederland” in de Voorwaarden? Dan bedoelen we daarmee “Nederland en Duitsland”. Lees je “buitenland”, dan bedoelen we daarmee alle andere landen dan het land van je domicilie. Als de dekking Medische kosten is meeverzekerd, dan gelden voor deze dekking de bedragen die per rubriek zijn opgenomen in de Voorwaarden, echter er is altijd een maximale vergoeding van € 30.000,- per persoon per reis voor medische hulp in het buitenland van toepassing.

Kan je aantonen dat je op het moment dat de medische kosten gemaakt moesten worden een geldige Nederlandse zorgverzekering had, dan vervalt de maximering van € 30.000,- per persoon per reis voor medische hulp in het buitenland.

Doorlopende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance

De doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kent de volgende dekkingen:

  • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
  • Bagage (Budget, Compleet of Uitgebreid) – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
  • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen (die je kunt kiezen)

  • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen, tandartskosten bij ongeval en medicijnen.
  • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
  • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij werelddekking: de gehele wereld.
  • Wintersport en bijzondere sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
  • SOS autohulp (alleen mogelijk als je auto een Nederlands kenteken heeft) – Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
  • 180 dagen dekking – Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen.
  • Doorlopende Annuleringsverzekering – De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Standaard zijn ook samengestelde reizen meeverzekerd.

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor inwoners van Duitsland? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons, telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.