Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Woont u in België? Nu tot 20% korting op een doorlopende reisverzekering!

Woont u in België? Nu tot 20% korting op een doorlopende reisverzekering!

Belgen die een doorlopende reisverzekering willen afsluiten kunnen hiervoor terecht bij Reisverzekeringkorting.nl in Nederland. U ontvangt ook nog eens 10 tot 20% extra korting. Zo bent u altijd voordelig uit.

Bent u Belg en woont u in België? Dan hebben wij de perfecte doorlopende reisverzekering voor u. Deze kunt u geheel naar eigen wens samenstellen. Op de polis komt een clausule te staan waarbij “Nederland”, gelezen dient te worden als: “Nederland en België”.

Woonachtig in België? Nu 10 tot 20% korting op uw doorlopende reisverzekering

Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij u maar liefst 10% extra korting op de normale premies van Allianz Global Assistance reisverzekeringen! Zelfs wanneer u in België woont. Op de doorlopende reisverzekeringen ontvangt u ieder jaar weer 10% korting en bent u jonger dan 27 jaar, dan komt daar nog eens tot 10% jongerenkorting bij!

Allianz Global Assistance: ook de beste keuze voor Belgen!

Belgen, willen ook graag de zekerheid van de beste en grootste reisverzekeraar ter wereld. Allianz Global Assistance staat voor wereldwijde hulpverlening. U kunt rekenen op ruim 10.000 medewerkers, op vijf continenten, in 29 landen, die veertig talen spreken, waaronder de uwe. Zij staan dag en nacht voor je klaar, samen met ruim 400.000 dienstverleners. Ook is het prettig om te weten dat u altijd in het Nederlands word geholpen, waar ter wereld u ook bent, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Voordelige doorlopende reisverzekering

De premie voor een doorlopende reisverzekering is voor Belgen zeer aantrekkelijk. De hoogte van de premie bepaalt u zelf. De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is geheel op maat samen te stellen. Zo kunt u overbodige dekkingen weglaten en betaal je minder. U hebt al een Doorlopende reisverzekering (basisdekking) vanaf € 1,58 per maand. Bent u jonger dan 27 jaar dan ontvangt u ook nog jongerenkorting en betaalt u slechts € 1,39 per maand voor de basisdekking.

Hoe sluit u een doorlopende reisverzekering af?

Een doorlopende reisverzekering kunt u zelf online afsluiten op onze website:

 • Stuur een email naar [email protected] en vraag naar de instructie voor Belgen.
 • Bellen naar Nederland kan ook: 0031 (0)55 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Met een doorlopende reisverzekering bent u continu het hele jaar door verzekerd. Dat is handig omdat u niet steeds apart een online reisverzekering hoeft af te sluiten. Kiest u voor Allianz Global Assistance, dan kies je voor de kwaliteit van de beste reisverzekeraar:

 • Ook voor Belgen en Nederlanders in België.
 • Snelle en persoonlijke hulp.
 • Opname in een door Allianz Global Assistance goedgekeurd ziekenhuis, zonder bijbetaling.
 • Opgenomen worden in het beste ziekenhuis voor iedere specifieke klacht.
 • Hulp in het Nederlands.
 • Financiële duidelijkheid.
 • Snelle afhandeling van schade.
 • Beste keuze volgens de consumentenbond.

Beste keuze volgens de Consumentenbond

De hoge kwaliteit van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering wordt onderstreept door het feit dat de Budget variant voor het tweede opeenvolgende jaar (2011 en 2012) door de Consumentenbond in Nederland is uitgeroepen tot Beste Koop. In 2010 werd deze verzekering bekroond met het Gouden Schild. Een beter bewijs is niet denkbaar.

Partner en/of kinderen meeverzekeren

Het is mogelijk om ook uw Belgische partner en/of kinderen mee te verzekeren op dezelfde polis. Vaak is dit gunstiger dan dat zij ieder apart een reisverzekering afsluiten. Ook wanneer zij zonder u op vakantie gaan, kunnen zij gebruik maken van deze doorlopende reisverzekering.

Maximum aantal vakantiedagen

Iedere doorlopende reisverzekering kent een maximaal aantal vakantiedagen per jaar. Ook de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Standaard bent u voor maximaal 60 dagen verzekerd. Dit kunt u uitbreiden (tegen premietoeslag) naar 180 dagen.

Basisdekking doorlopende reisverzekering

De basisdekking bestaat uit een aantal onderdelen die u zelf kunt kiezen. Alleen S.O.S. hulpverlening is standaard meeverzekerd. S.O.S. hulpverlening geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van uwzelf of familie.

Mogelijke uitbreidingen

Naast de keuze van de basisdekking kan je de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ook nog uitbreiden met extra dekkingen.

Bagagedekking

U kunt voor Bagage kiezen uit 3 varianten:

  Verzekerd p.p.
 • Budget
Verzekerd bedrag:max. € 1.000,-
 Camera, laptop, i-pod, etc.:max. € 500,-
 Overige bagage (per item):max. € 350,-
 Eigen risico:€ 50,-
 • Uitgebreid
Verzekerd bedrag:max. € 3.500,-
 Camera, laptop, i-pod, etc.:max. € 1.750,-
 Overige bagage (per item):max. € 500,-
 Eigen risico:€ 50,-
 • Compleet
Verzekerd bedrag:max. € 5.000,-
 Camera, laptop, i-pod, etc.:max. € 3.500,-
 Overige bagage (per item):max. € 1.000,-
 Eigen risico:Geen

Kiest u voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn.

Tip: Neemt u tijdens de reis veel sportuitrusting mee? Kies dan ook voor de dekking ‘Uitgebreide sportuitrusting’.

Medische kosten
Wij adviseren u altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Als Belgische klanten een reisverzekering met Medische kostendekking willen afsluiten bij ons, vereisen wij dat ze aangesloten zijn bij het Belgische Mutaliteitsfonds.

Rechtsbijstand
Met deze dekking bent u verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Verzekerd is:

 • Binnen Europa: Volledig.
 • Buiten Europa: Tot maximaal € 50.000,-

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Werelddekking
Belgen zijn bij ons standaard verzekerd voor geheel Europa, waaronder ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Kies je voor Werelddekking, dan bent u in de gehele wereld verzekerd.

Wintersport en bijzondere sporten
Deze optie is belangrijk wanneer u op wintersport gaat of bijzondere sporten tijdens je vakantie gaat beoefenen. U bent dan verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bijvoorbeeld parachutespringen). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken). Recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zijn zonder deze dekking al standaard meeverzekerd.

Uitbreiding sportuitrusting
Met deze dekking zijn Belgen verzekerd voor de sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor ‘Bagage’ en geldt voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Geld
Met deze dekking bent u verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen. Verzekerd is: Maximaal € 750,- per reis en maximaal € 1.500,- per jaar

Uitbreiding naar 180 dagen
Met deze dekking bent u maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard op een doorlopende reisverzekering is dit 60 dagen. Let op: Vrijwilligerswerk en ’taalcursussen’ tot maximaal 60 aaneengesloten dagen zijn standaard verzekerd als ze onderdeel uitmaken van een georganiseerde reis van een touroperator. Andere vormen van werken zijn niet verzekerd. Sluit hiervoor de Zakenreisverzekering of Globetrotter Verzekering af.

Annulatieverzekering
De Doorlopende Annulatieverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet u eerder terug naar België? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. De verzekerde som bedraagt standaard € 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van € 7.500,- per polis per jaar. De dekking kunt u eventueel uitbreiden naar € 3.000 per reis en € 15.000 per jaar. Bent u te laat om een annulatieverzekering af te sluiten, dan kunt u deze nog als extra optie afsluiten op de doorlopende reis- en annulatieverzekering.

Annulatieverzekering samengestelde reis
Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, hebt u daarvoor dekking met deze aanvulling op uw doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo hebt u toch de mogelijkheid om uw reis voort te zetten.

Hebt u vragen?

Wilt u meer informatie over een doorlopende reisverzekering voor Belgen of hebt u andere vragen? Neem dan contact met ons op: 0031 (0)55-540 04 09 op werkdagen of stuur een email naar [email protected] in Nederland.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.