Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Reizen naar Australië

Bijna alle bezoekers aan Australië gaan er per vliegtuig heen. Vanuit Nederland is het circa 24 uur vliegen naar Australië.

Luchthavens
De grootste luchthavens in Australië zijn Sydney, Melbourne en Brisbane, gevolgd door Perth, Adelaide, Hobart, Darwin en Cairns.

Verbindingen
Er zijn veel verbindingen vanuit Europa, Azië en Amerika naar Australië. Maar omdat Australië erg ver weg van Nederland ligt, duren de vluchten lang en zijn ze vaak erg duur. De route via Azië is het snelst en gemakkelijkst. Via Amerika ben je langer onderweg en is het vaak lastig in verband met het visum. Wanneer je via Azië reist kun je vliegen via Singapore, Kuala Lumpur of Bangkok.

Tussenstop
Het is zeker aan te bevelen een tussenstop te maken. Zo kun je ook een andere stad leren kennen en verklein je het risico op een jetlag. Let echter wel op: voor reizen naar Australië heb je in principe geen vaccinaties nodig, voor de meeste landen in Azië wel. Houd hier dus rekening mee bij het plannen van je reis. Globetrotters krijgen een gratis inentingsadvies wanneer zij een Globetrotter Reisverzekering afsluiten. Maak hier dus gebruik van, het is immers gratis.

Vlucht boeken
Australië is een populaire bestemming en vluchten zijn daarom al snel volgeboekt. Boek daarom ruim van tevoren een vliegticket. Bekende vliegmaatschappijen die naar Australië vliegen zijn Qantas, Malaysia Airlines, Cathay Pacific en Singapore Airlines. Het is zeker de moeite waard om even goed te puzzelen wanneer je het beste kunt vertrekken en met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. Door je reis efficiënt te plannen, kun je al snel honderden euro’s besparen.

Categoriën: Backpackers

Tags:

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.