Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Backpackvakantie populair bij jongeren

Backpackvakantie populair bij jongeren

Een backpackvakantie is nog steeds mateloos populair onder jongeren die na een studie te hebben afgerond, de wereld willen verkennen.

Backpacken staat synoniem voor ‘vrijheid’. Een rugzakvakantie die geen vaste bestemming kent. Met de backpackersbijbel ‘Lonely Planet’ de wereld ontdekken en andere jongeren ontmoeten.

Maar een backpackvakantie betekent ook slapen in hostels en zo goedkoop mogelijk reizen. Desnoods werken onderweg om je reisbudget weer wat aan te vullen. Veel backpackers trekken er na hun studie of eindexamen op uit. Een aantal weken, maanden of zelfs een jaar op reis. Om nieuwe contacten en ervaringen op te doen. Zo kun je in Australië bijvoorbeeld leren surfen met locals, elke avond een ander appartement huren, rondreizen in je eigen tempo, je verdiepen in de Aboriginal cultuur en gaan duiken in het Great Barrier Reef. En dat terwijl niemand voor je beslist hoe, wat en wanneer.

Backpackbestemmingen

Australië staat al jaren op nummer één als backpackbestemming en is aan te raden voor beginnende backpackers. Naast Australië zijn Nieuw-Zeeland en Indonesië ook populaire backpacklanden. Een backpackvakantie begint meestal in Zuidoost-Azië. Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië en Singapore zijn bekende hotspots voor rugzakreizigers. Het prijspijl is er laag en de diversiteit aan cultuur is de belangrijkste reden.

Backpacken met een beperkt budget

Backpackers hebben vaak een beperkt budget ter beschikking. Het is een ware sport om zo goedkoop mogelijk rond te reizen. Het reisbudget wordt aangevuld door af en toe te werken, bijvoorbeeld in de horeca. Voor een aantal landen kan er een ‘Work and Holiday’ visum worden aangevraagd. Dit visum biedt je de kans om de gehele periode te werken en rond te reizen in het land van bestemming.

Risico’s backpacken

Backpackers gaan meestal voor langere tijd op reis en gaan vaak ook werken in het buitenland. Dit levert specifieke risico’s op die een doorlopende reisverzekering niet afdekt. Alleen een speciale backpackverzekering zoals de Globetrotter Verzekering is geschikt voor een lange backpackvakantie.

Speciaal voor backpackers: Globetrotter Verzekering.

Ga je voor een langere periode naar het buitenland om te backpacken? Dan is de Globetrotter Verzekering van Mondial Assistance de ideale reisverzekering. Altijd verzekerd op de beste manier, zonder dat je er omkijken naar hebt. Of je nu gaat backpacken, studeren of werken in het buitenland. Met de Globetrotter Verzekering ben je tot maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd tegen mogelijke problemen die je als backpacker kunt tegenkomen.

Meer informatie: www.reisverzekeringkorting.nl/globetrotter_reisverzekering/

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.