Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Backpacken in Azie het goedkoopst

Backpacken in Azie het goedkoopst

Backpacken wint wereldwijd aan populariteit. De ontdekkingstocht met rugzak is betaalbaar en steeds toegankelijker.

Een bekende hotelboekingsite zette de tien goedkoopste backpackbestemmingen ter wereld op een rij.

Azië bij uitstek geschikt voor backpacker

Azië is de regio bij uitstek voor backpackers die goedkoop willen overnachten in hotels. De voordeligste hotelbestemming ter wereld is de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Tijdens de eerste helft van 2012 betaalden reizigers gemiddeld € 45 voor een hotelovernachting in Hanoi. De top 10 met voordeligste backpackbestemmingen ter wereld bestaat volledig uit Aziatische steden. Hanoi wordt op de voet gevolgd door de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh (€ 47). Op de derde plaats volgt de Thaise badplaats Pattaya (€ 55).

Thailand goedkoop voor city hoppers

Voor backpackers die verschillende steden willen bezoeken – zonder daarbij al te veel te betalen voor hotelovernachtingen – is Thailand het meest geschikte reisdoel. De lijst bestaat voor de helft uit bestemmingen in Thailand. Naast Pattaya behoren ook Chiang Mai (€ 58), Bangkok (€ 65), Krabi (€ 71) en Phuket (€ 73) tot de voordeligste backpacklocaties ter wereld.

Voordeligste backpackbestemmingen ter wereld

Gemiddeld betaalde hotelkamerprijs per overnachting tijdens de eerste helft van 2012:

 1. Vietnam -Hanoi € 45
 2. Cambodja – Phnom-Penh € 47
 3. Thailand – Pattaya € 55
 4. Vietnam – Ho Chi Minh City € 58
 5. Thailand – Chiang Mai € 58
 6. Thailand – Bangkok € 65
 7. India – Goa € 70
 8. Thailand – Krabi € 71
 9. China – Beijing € 73
 10. Thailand – Phuket € 73

Dit zijn gemiddelde prijzen. Goedkoper kan natuurlijk altijd. In Thailand kan je al overnachten voor € 10,- per nacht.

Backpacken? Denk aan je reisverzekering!

Ben je van plan te gaan backpacken in Azië of elders? Denk er dan aan dat een normale reisverzekering of een doorlopende reisverzekering niet toereikend is. Speciaal voor backpackers heeft Allianz de Globetrotter verzekering.

Globetrotter verzekering voor backpackers

De Globetrotter verzekering is een complete reisverzekering voor backpackers, waarmee je goed verzekert op pad gaat. De volgende rubrieken kan je verzekeren met een Globetrotter verzekering:

 • Reisongevallen
 • Reisbagage
 • SOS-kosten
 • Reisrechtsbijstand
 • Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren
 • Optioneel: Medische kosten Aanvullend of Volledig
 • Aanvullend: Bijzondere (winter)sporten
 • Europa of werelddekking

Backpacken en Medische Kosten meeverzekeren?

Je kunt met een Globetrotter verzekering jezelf verzekeren tegen medische kosten in het buitenland.

Hiervoor zijn er twee mogelijkheden:

 1. Wanneer je de basis zorgverzekering in Nederland aanhoudt, adviseren wij om Medische Kosten Aanvullend af te sluiten. Je bent gedekt voor medische kosten tegen kostprijs, hiermee voorkom je dat je zelf voor kosten komt te staan, omdat je zorgverzekeraar niet alle kosten vergoedt.
 2. Je kunt er ook voor kiezen Medische kosten Volledig af te sluiten. Dit is vooral belangrijk wanneer je jouw zorgverzekering in Nederland opzegt. Je bent dan volledig verzekerd tegen medische kosten in het buitenland. Zelfs een tussentijds bezoek in Nederland is voor maximaal 21 dagen verzekerd.

Backpacken en je zorgverzekering opzeggen?

Je moet altijd toestemming van je zorgverzekeraar vragen alvorens je de zorgverzekering op kunt zeggen. Mondial Assistance heeft een schema gemaakt, waarmee je kunt zien wat het beste bij jouw situatie aansluit:  Adviesschema Medische Kosten

Globetrotter verzekering voor iedere backpacker

De Globetrotter verzekering is geschikt voor iedere backpacker. Voor slechts € 0,53 per dag* (SOS-dekking), ben je al verzekerd in geheel Europa! Je sluit in drie simpele stappen de Globetrotter verzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

* Inclusief jongerenkorting en 10% internetkorting indien je de Globetrotter verzekering op deze website afsluit.

Meer informatie Globetrotter verzekering

Ga je backpacken en wil je goed en voordelig verzekerd zijn? Lees dan hier meer informatie: Globetrotter verzekering

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.