Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Au Pair Verzekering: speciaal voor gastgezinnen

Een Au Pair is meestal een buitenlandse vrouw tussen de 18 en 27 jaar. De Au Pairs komen uit het buitenland om een taal te leren en een andere cultuur te ontdekken.

Ze krijgen onderdak bij gastgezinnen en helpen met de verzorging van de kinderen. Daarnaast doen ze licht huishoudelijk werk. Als tegenprestatie krijgen Au Pairs kost en inwoning bij het gastgezin, daarnaast meestal ook een kleine vergoeding. Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat ook ouderen of hulpbehoevenden een Au Pair inschakelen voor hulp en verzorging.

Au Pair Verzekering

Een gastgezin is verantwoordelijk voor de Au Pair. Ook moet het gastgezin er voor zorgen dat een Au Pair verzekerd is. Je kunt hiervoor als gastgezin bij Reisverzekeringkorting.nl een Au Pair Verzekering afsluiten. Dit kan voor Au Pairs tot en met 30 jaar. De maximale duur van deze verzekering is 18 maanden.

De Au Pair Insurance van Mondial Assistance is de perfecte verzekering voor Au Pairs die in Nederland verblijven.

Wat is verzekerd op de Au Pair Verzekering?

De Au Pair verzekering van Mondial Assistance is speciaal afgestemd op deze groep en kent een uitgebreide dekking. De Au Pair is verzekerd voor de volgende rubrieken:

  • S.O.S.-kosten
  • reisongevallen
  • reisbagage
  • medische kosten
  • aansprakelijkheid
  • wintersport en duiken zijn standaard verzekerd

Tegen 10% premietoeslag kunnen bijzondere sporten worden meeverzekerd. Wil de Au Pair een paar weken terug naar het land van herkomst, bijvoorbeeld voor familiebezoek? Dat kan ook. Tussentijds bezoek naar land van herkomst is verzekerd gedurende maximaal 21 aaneengesloten dagen. Eventuele medische kosten zijn tevens gedekt.

De Au Pair verzekering is tevens een reisverzekering en biedt ook dekking als de Au Pair op vakantie gaat, met het gastgezin of alleen. Er zijn twee dekkingsgebieden Europa of Wereld.

Een Reisarts voor de Au Pair

 

Een Au Pair die uit het buitenland komt bevind zich in een vreemd land met een vreemde taal.

Mocht de Au Pair medische klachten krijgen, dan de Au Pair contact opnemen met de Reisarts van Mondial Assistance. De reisartsen spreken zelfs zes verschillende talen, de kans dat de Au Pair in de eigen taal wordt aangesproken is groot. Daarnaast kan bij een noodgeval 24 uur per dag en 7 dagen per week de hulp van de  Alarmcentrale van Mondial Assistance worden ingeschakeld.

Advies voor het Au Pair gastgezin

Ben je van plan om een Au Pair uit het buitenland naar Nederland te laten komen, zorg dan dat hij of zij goed verzekerd is. Dat is belangrijk voor de Au Pair maar ook voor het gastgezin. Je voorkomt immers mogelijke financiële tegenvallers. De Au Pair Insurance van Mondial Assistance is de perfecte oplossing om een Au Pair goed te verzekeren.

Sluit nu een Au Pair verzekering af!

Wacht niet langer en loop geen risico. Sluit nu online een Au Pair Verzekering af bij Reisverzekeringkorting.nl en ontvang ook nog eens 10% extra korting op de premies van Mondial Assistance.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.