Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten € 22,75

Vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten
Vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten

Vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten? Dat kan hier al vanaf € 22,75 (je ontvangt alleen hier 10% korting!). De maximale vergoeding is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking. De polis van jouw Allianz vliegticketverzekering tegen annuleringskosten ontvang je direct per e-mail.

Natuurlijk wil jij je vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten. Het ia al een teleurstelling wanneer je jouw vliegreis moet annuleren, dan wil je ook niet nog eens je geld kwijt zijn. Allianz Global Assistance heeft voor jouw zekerheid een betaalbare vliegticketverzekering tegen annuleringskosten.

Let op: Sluit de vliegticket annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je vliegticket.

Een vliegticket is het vervoerbewijs dat een passagier recht geeft op vervoer per vliegtuig naar de bestemming die men geboekt heeft. Men kan een enkele reis boeken of een retour of via een afwijkende route vliegen. Dit vliegtuigticket wordt door de luchtvaartmaatschappij of reisbureau uitgegeven en wordt gebruikt om een boarding pass op het vliegveld te verkrijgen.

Vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten

Kan je door ziekte of een ander gedekte gebeurtenis onverwachts niet op reis? Dan vergoedt deze annuleringsverzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking geldt voor zowel geboekte vliegtickets, als treintickets, bus- of bootreizen. Ongeacht het soort vliegticket, businessclass (zakenklasse) of economyclass (toeristenklasse), het maakt niet uit. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Door je vliegticket te verzekeren tegen annuleringskosten loop je geen risico bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootreis. De annuleringsdekking geldt onder andere bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde, overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Maar ook als je een huurwoning krijgt toegewezen, bij onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd en bij beëindiging van je relatie.

Ontvang nu 10% extra korting op de vliegticket verzekering

Je ontvangt op deze website maar liefst 10% extra online korting op de premie van de vliegticket annuleren verzekering. Zo heb je altijd de laagst mogelijke premie voor deze verzekering.

Sluit in 3 simpele stappen de vliegticket annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Voordelen van een vliegticket verzekering tegen annuleringskosten

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige vliegticket annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-email. Jouw voordelen:

 • Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte vliegtickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.).
 • Alleen hier 10% korting op de premie (laagste prijsgarantie!).
 • Maximaal verzekerd bedrag € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
 • Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.

De vliegticket annuleren verzekering heb je al voor eenmalig € 22,75 (Europa) of € 36,25 voor werelddekking (inclusief 10% extra online korting). Deze prijzen zijn per persoon.

Vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Vliegticket annuleringsverzekering Allianz

Je vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten kan prima met de vliegticket annuleringsverzekering van Allianz. Je bent perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootreis. Annuleringsdekking geldt onder andere bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde, overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Maar ook als je een huurwoning krijgt toegewezen, bij onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd en bij beëindiging van je relatie.

Tickets voor vliegtuig, boot, trein prima verzekerd

De vliegticket annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten van je vliegticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden of ernstige ziek worden van verzekerde.
 • Een corona besmetting die je kan aantonen.
 • Het overlijden van een 1e of 2e graad familielid.
 • Een levensgevaarlijk ongeval of een levensbedreigende ziekte van een 1ste of 2e graad familielid.
 • Een volledig overzicht van de gedekte oorzaken voor annulering staat in de voorwaarden.

Dekkingsgebied vliegticket verzekering

Voor je vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten, kan je kiezen uit twee dekkingsgebieden: Europa of Wereld. Europa: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Overig

Waarom Allianz?

Dit zijn de voordelen:

 • Allianz is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar voor hulpverlening.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Meerdere keren uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz vertrouwen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten(FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Waarom een vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten?

Kan je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vlucht moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is niet alleen geldig voor vluchten en vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze annuleringsverzekering voor je vlucht biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is. Je hebt hier een annuleringsverzekering voor slechts € 22,75. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Geven jullie ook korting op de vliegticket annuleringsverzekering?

Ja, je ontvangt bij ons altijd 10% korting op de premie, maar alleen op deze website. De premie van de annuleringsverzekering is € 22,75 voor Europadekking en € 36,25 voor werelddekking (inclusief 10% extra online korting). Deze prijzen zijn per persoon.

Ben ik met de vliegticketverzekering tegen annuleringskosten ook verzekerd voor een corona besmetting?

Ja, dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wanneer moet ik de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten?

Je moet de vliegticket annuleren verzekering binnen 7 dagen na het boeken van je tickets, afsluiten.

Wat voor vliegtickets kan ik verzekeren?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle vliegmaatschappijen en alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Sluit de vliegticket annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd

Wat is het verschil tussen Europadekking of werelddekking?

Europadekking: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: alle overige landen en gebieden.

Vragen?

Heb je nog vragen over een vliegticket verzekeren tegen annuleringskosten? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.