Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering voor een familiereis: 10% korting!

Annuleringsverzekering voor een familiereis

Een annuleringsverzekering voor een familiereis sluit je hier eenvoudig af. Dat moet wel binnen 7 dagen na het boeken van de familievakantie.

Met deze groepsannuleringsverzekering voorkom je hoge annuleringskosten als de reis niet kan doorgaan door ziekte, ongeval of overlijden binnen de familie. Met een annuleringsverzekering voor families van Allianz Global Assistance zijn de familieleden tegenover elkaar verzekerd. Dus als er eimand uit de familie niet mee kan mag iedereen de reis annuleren.

Speciaal voor familievakanties hebben wij verschillende groepsannuleringsverzekeringen. Deze annuleringsverzekeringen vergoeden onder andere de annuleringskosten als door ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of een familielid, de reis niet door kan gaan.

Ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Annuleringsverzekering voor familiereis: nu 10% korting!

Alleen op deze website ontvang je maar liefst 10% familiekorting op de premie van een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en je zal zien dat wij je gunstige premie kunnen aanbieden!

Op vakantie met de grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen

Steeds meer opa’s en oma’s boeken een weekend of weekje vakantie voor de hele familie. Vaak zijn dat behoorlijk prijzige vakanties met een hoge reissom. Vooral groepsaccommodaties voor grote families zijn prijzig. En, hoe groter de groep van familieleden, hoe groter de kans op een onverwachte annulering, bijvoorbeeld door ziekte of ongeval. Als je kort voor vertrek de familievakantie moet annuleren, dan zijn de kosten erg hoog. Vaak ben je dan de volledige reissom kwijt. Juist bij familiereizen is het zo dat als er wat met oma, opa, de kinderen of kleinkinderen gebeurt, de hele groep wil annuleren. Dat kan alleen met een groepsannuleringsverzekering en niet als de familieleden individueel een eigen annuleringsverzekering hebben afgesloten.

Groepsannuleringsverzekeringen voor familiereizen

Als je met je familie op vakantie gaat kan je daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep familieleden gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor familiereizen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De annuleringsverzekering voor familievakanties bestaande uit maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De annuleringsverzekering speciaal voor familiereizen bij meer dan 7 personen. Deze verzekering kent een aangepaste dekking. De familieleden zijn vanaf 4 weken voor vertrek ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de personen op de groepsboeking.

Wil je een vrijblijvende premieopgave met 10% korting? Dat kan natuurlijk, neem daarvoor even contact met ons op: Stuur een e-mail naar: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Wat is verzekerd op de annuleringsverzekering voor families?

Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij de standaard kortlopende annuleringsverzekering (families tot 7 personen) zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang

Zoals je ziet vallen ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Annuleringsverzekering voor familievakanties afsluiten

Het afsluiten van een groepsannuleringsverzekering voor een familievakantie gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis. Wacht niet te lang wat je moet binnen 7 dagen na het boeken de annuleringsverzekering afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering voor een familiereis (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over een groepsannuleringsverzekering voor families.

Wat is een annuleringsverzekering voor een familiereis?

Een kortlopende annuleringsverzekering is raadzaam als je met familie op reis gaat en je wilt annuleren als een familielid komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Wat kost een annuleringsverzekering voor families?

Dat ligt aan de groepsgrootte en de reissom. Vraag vrijblijvend een offerte aan dan zal je zien dat wij zeer gunstig tarief hanteren, mede door de 10% korting op de premie die je alleen bij ons krijgt.

Is er ook dekking bij Corona?

Ja, dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting (Covid-19) oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke annuleringsverzekeringen voor een familievakantie zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor een grote families of reisgezelschappen.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.
De groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen kent een afwijkende dekking. Raadpleeg altijd de voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor families?

Je verzekert de totale reissom van de familiereis, denk aan de groepsaccommodatie, vakantiehuis, hotelkamers, busvervoer, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor een familievakantie worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis en in eider geval binnen 7 dagen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.