Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering voor meerdere personen nu 10% korting!

Heb je een annuleringsverzekering voor meerdere personen nodig? Wij geven je 10% groepskorting op de premie! Met de groepsannuleringsverzekering regel je snel en voordelig een goede verzekering voor een uitje, reis of vakantie met meerdere personen.

Annuleringsverzekering voor meerdere personen
Annuleringsverzekering voor meerdere personen

Let op: Deze verzekering moet in de meeste gevallen binnen 7 dagen na boeking worden afgesloten!

Een annuleringsverzekering voor meerdere personen heet een groepsannuleringsverzekering en biedt dekking ten opzichte van elkaar. Heb je een uitje, weekend of een vakantie geboekt voor meerder personen, dan voorkomt een groepsannuleringsverzekering hoge annuleringskosten als de reis niet kan doorgaan door ziekte, ongeval of overlijden van je medereizigers. Met een groepsannuleringsverzekering zijn alle reisgenoten tegenover elkaar verzekerd. Dus als er een persoon niet mee kan door een verzekerde gebeurtenis, mag iedereen de reis annuleren.

Annuleringsverzekering voor meerdere personen zoals vrienden, familie, of vereniging

De annuleringsverzekering voor meerdere personen is speciaal voor een groep personen die gezamenlijk een korte of lange vakantie hebben geboekt. Denk daarbij een familie, vrienden, collega’s, een vereniging, sportclub, etc. Mocht er iemand uit de groep voor vertrek ernstig ziek worden, een ongeval krijgen of komen te overlijden dan kan je een beroep doen op deze verzekering en zijn de annuleringskosten gedekt. Wij hebben meerdere opties voor een annuleringsverzekering voor meerdere personen. De verschillende opties zijn afhankelijk van de groepsgrootte.

Ook dekking bij een Corona (Covid-19) besmetting!

Als je met meerdere personen een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat iemand uit een gezin, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* met meerdere personen mag annuleren als een van de verzekerden een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Annuleringsverzekering voor meerdere reisgenoten met 10% groepskorting

Je ontvangt alleen op deze website maar liefst 10% groepskorting op de premie van de groepsannuleringsverzekering. Dat is mooi meegenomen en extra voordelig! Wil je weten hoeveel premie dat scheelt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Groepsannuleringsverzekering voor meerdere personen

Wanneer je een groepsboeking hebt gemaakt voor meerdere personen en je dit wil verzekeren tegen annuleringskosten, dan kan je daarvoor een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluiten de meereizende personen gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor een annuleringsverzekering als het gaat om meerdere personen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor een groep bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor gropen met veel personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de verzekerden.

De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen en de eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten, biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn. De kortlopende annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten biedt ook dekking voor ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 3e graad. Hierbij nog even een overzicht:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Veelgestelde vragen over een annuleringsverzekering voor meerdere personen (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor meerdere personen.

Wat is een annuleringsverzekering voor meerdere personen?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met meerdere personen op reis gaat (familie, vrienden, buren, vereniging, etc.) en je wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Welke annuleringsverzekeringen voor meerdere personen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor een grote groepen personen.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

De groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen kent een afwijkende dekking. Raadpleeg altijd de voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor meerdere personen?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor meerdere gezinnen worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis. In ieder geval binnen 7 dagen na het boeken.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.