Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Nieuw: annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis

Mondial Assistance heeft de kortlopende annuleringsverzekering uitgebreid met een dekking voor een samengestelde reis. Steeds meer consumenten stellen zelf een reis samen. Op internet worden de onderdelen van de reis, zoals een vlucht, hotel en huurauto, los van elkaar geboekt.

Reisverzekeraar en internationaal hulpverlener Mondial Assistance komt nu met de mogelijkheid om ook een zelf samengestelde reis volledig te verzekeren tegen annuleringskosten. Dit is goed nieuws want uitval van één van reisonderdelen leidt in de praktijk tot extra kosten en ongemak voor reizigers. Tot voor kort was het niet mogelijk dit te verzekeren middels een annuleringsverzekering.

Samengestelde reis, een nieuwe manier van reizen

Het reisgedrag van Nederlanders is de afgelopen jaren veranderd. Door de komst van internet stellen reizigers vaak zelf een reis samen. Voor deze groep heeft Mondial Assistance de extra dekking ‘Samengestelde reis’ ontwikkeld. Hierdoor is men volledig tegen annuleringkosten verzekerd. Een verzekerde heeft dan recht op een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van de samengestelde reis. Hiervoor moet een extra premie van 1% van de reissom worden betaald.

Keuzevrijheid voor verzekerden

De extra dekking voor een samengestelde reis is bedoeld om alle delen afzonderlijk te verzekeren. Mocht een onderdeel van de reis uitvallen dan heeft de verzekerde recht op vergoeding van kosten die gemaakt worden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten of de resterende onderdelen van de reis te annuleren.

Unieke dekking

Deze dekking is uniek in Nederland. Verzekerden mogen namelijk zelf kiezen of ze de reis annuleren of in aangepast vorm voortzetten. Er zijn dus twee opties:

  1. Het volledig annuleren van de overige onderdelen van de reis en naar huis terugkeren.
  2. De reis in aangepaste vorm voortzetten, de verzekerde ontvangt een uitkering voor het uitgevallen deel.

Deze nieuwe annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je een vakantie niet volledig hoeft af te breken wanneer slechts één onderdeel ervan uitvalt. Hiermee komt Mondial Assistance tegemoet aan de wens van veel reizigers.

De vergoedingen die Mondial Assistance biedt om de reis in aangepaste vorm zijn gemaximeerd en worden genoemd in de voorwaarden.

Ook op de kortlopende annuleringsverzekering van Mondial Assistance ontvang je bij ons 10% extra korting!

Een annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis afsluiten? Klik hier: premieberekening annuleringsverzekering.

Vragen over annuleringsverzekeringen?
Stuur een e-mail of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn:
Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.