Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering familieweek nu 10% korting!

Een annuleringsverzekering voor een familieweek sluit je hier af met 10% korting! Snel en goed geregeld bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Annuleringsverzekering familieweek
Annuleringsverzekering familieweek

Let op: deze annuleringsverzekering voor een familievakantie moet zo snel mogelijk na het boeken, in ieder geval binnen 7 dagen, worden afgesloten!

Heb je een familieweek geboekt? Dan voorkomt een annuleringsverzekering voor familiereizen hoge annuleringskosten als de reis niet kan doorgaan door ziekte, ongeval of overlijden van familieleden. Met een groepsannuleringsverzekering zijn de familieleden tegenover elkaar verzekerd. Dus als er een familielid niet mee kan door een verzekerde gebeurtenis, mag iedereen de reis annuleren.

Een familieweek is iets waar je naar uit kan kijken. Gezellig met de hele familie op reis. Opa, oma, vader, moeder, kinderen en kleinkinderen. Wellicht met z’n allen in een groepsaccommodatie. Toch kan er altijd iets onverwacht gebeuren waardoor je genoodzaakt bent om de familieweek uit te stellen of zelfs te annuleren. En dat kan hoge kosten met zich meebrengen.

Speciaal voor familievakanties hebben wij verschillende groepsannuleringsverzekeringen en ook voor jouw familieweek. Deze annuleringsverzekeringen vergoeden onder andere de annuleringskosten, indien door ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of een familielid, de reis niet door kan gaan.

Ook dekking bij Corona besmetting (Covid-19)!

Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Familiereis: een weekend of week op vakantie met de grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen

Steeds meer opa’s en oma’s boeken een weekend of weekje vakantie voor de hele familie. Dat zijn meestal behoorlijk prijzige vakanties met een hoge reissom. En hoe groter de familie, hoe groter de kans op een onverwachte annulering, bijvoorbeeld door ziekte, zeker nu met de corona pandemie. Als een annulering kort voor vertrek een feit is, dan zijn de kosten erg hoog. Vaak ben je dan de reissom in zijn geheel kwijt.

Juist bij familiereizen is het zo dat als er wat met oma, opa, de kinderen of kleinkinderen gebeurt, de hele groep wil annuleren. Dat kan alleen met een groepsannuleringsverzekering en niet als de familieleden individueel een eigen annuleringsverzekering hebben afgesloten.

Groepsannuleringsverzekering voor een familieweek: 10% korting op de premie!

Een groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance voorkomt financiële schade door annuleringskosten. Alleen op deze website ontvang je 10% korting op de premie van deze verzekering. Vraag vrijblijvend een offerte en vergelijk de premie gerust met andere aanbieders, je zal zien dat wij uitstekende voorwaarden een gunstige prijsstelling hebben.

Groepsannuleringsverzekeringen voor een familieweek

Als je met je familie een vakantie hebt geboekt kan je daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep familieleden gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor familievakanties:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor familievakanties tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De annuleringsverzekering voor familievakanties bestaande uit maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De annuleringsverzekering speciaal voor familievakantie met grote groepen (meer dan 7 personen). Deze verzekering kent een aangepaste dekking. De familieleden zijn vanaf 4 weken voor vertrek ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de personen op de groepsboeking.

Wil je een vrijblijvende premieopgave voor een annuleringsverzekering familieweek met 10% korting? Dat kan natuurlijk, neem daarvoor even contact met ons op: Stuur een e-mail naar: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Wat is verzekerd op de annuleringsverzekering?

Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij de standaard kortlopende annuleringsverzekering (families tot 7 personen) zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang

Zoals je ziet vallen ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ontvang hier 10% familiekorting op je premie van een annuleringsverzekering!

Alleen op deze website ontvang je maar liefst 10% familiekorting op de premie van een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Annuleringsverzekering voor een familieweek afsluiten

Het afsluiten van een groepsannuleringsverzekering voor een familievakantie gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een annuleringsverzekering met dekking voor je familieweek af te sluiten!

Meest gestelde vragen en antwoorden annuleringsverzekering voor een familie week (FAQ)

Lees hier veelgestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering bij een familievakantie.

Wat is een annuleringsverzekering voor een familieweek?

Een annuleringsverzekering voor een familieweekend of familieweek (groepsannuleringsverzekering) is raadzaam als je met familie op reis gaat en je de reis en accommodatie zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de familie komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Geldt de annuleringsverzekering voor familievakanties ook bij een corona besmetting?

Jazeker, als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de familiereis, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke annuleringsverzekeringen voor familievakanties hebben jullie?

Wij hebben drie mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor families tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor families bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor zeer grote families.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de familieweek, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, geboekte uitstapjes, etc.

Wat is verzekerd op deze groepsannuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering voor een familievakanties biedt onder andere dekking indien de annulering van reis en/of de accommodatie het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken, in ieder geval binnen 7 dagen.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering bij een familiereis of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.