Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Een annuleringsverzekering afsluiten voor je vakantie, waarom eigenlijk?

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Waarom is het verstandig een annuleringsverzekering voor je vakantie af te sluiten? En wanneer kan je daar een beroep op doen? Kan ik het beste een kortlopende- of een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten? Vragen waar wij je antwoorden op gaan geven.

Kan je onverwachts niet op reis of moet je een reis afbreken om een verzekerde reden? Dan vergoedt de kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering de annuleringskosten tot maximaal het verzekerd bedrag of de reissom die je hebt betaald. Je bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Als je de reis wilt annuleren om een reden die niet in de voorwaarden staat vermeld dan is dat niet verzekerd.

Annulering wegens een natuurramp, epidemie of aanslag in het vakantieland is normaal gesproken niet verzekerd (tenzij je bij de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance hebt gekozen voor de dekking ‘Terreuraanslagen & Natuurrampen‘).

Annuleringsverzekering afsluiten, waarom eigenlijk?

Het kan gebeuren dat jij een geboekte vakantie wil annuleren of als je al op reis bent deze afbreekt. Een annuleringsverzekering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Maar ook door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, wil je ook graag een vergoeding voor de ongebruikte reisdagen.

Verzeker de kosten van het annuleren

De annuleringsverzekering vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor niet genoten reisdagen. Een annuleringsverzekering biedt onder ander dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding of beëindiging van een duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • afwijzing van een noodzakelijk visum;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • als je huisdier ernstig ziek of gewond is geraakt.

Wat kost een eenmalige annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Deze bedraagt ongeveer 5,5% van de totale reissom. Hier komt nog wel assurantiebelasting en poliskosten bij. Je kunt ervan uitgaan dat voor een reis van ca. € 2.000,- de premie van een annuleringsverzekering ongeveer € 120,- bedraagt. Omdat je hier 10% korting krijgt zal de premie voor een annuleringsverzekering zelfs nog iets lager zijn.

Kortlopende annuleringsverzekering (eenmalig)

Je hebt ruim van tevoren een reis geboekt, maar je kan niet op reis door onvoorziene omstandigheid. In veel gevallen ben je dan je geld kwijt. Tegen dit risico kan een kortlopende (eenmalige) annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt, mits gedekt op de polis. Het kan ook voorkomen dat je jouw vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Doorlopende annuleringsverzekering voor al je reizen

Ga je vaker op reis, dan is de voordelige doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Je bent het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. Het beste kan je de doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten, je bent dan uitstekend verzekerd en de korting kan oplopen tot 25%.

Bespaar: Reisverzekering met annuleringsdekking

Een kortlopende reisverzekering met annuleringsdekking kan ook en is zelfs nog voordeliger. Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Annuleringsverzekering: ook voor samengestelde reizen

Stel je zelf een reis samen zoals een vlucht, hotel en huurauto die je los van elkaar boekt op internet. Dan is de dekking ‘Samengestelde reis’ van belang. Daarmee ben je standaard verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door een natuurramp, zoals een aswolk of tsunami of zelfs al door veel sneeuw op een luchthaven. Maar ook door een staking of onlusten, een defect aan een gehuurde vervoersmiddel.

Aanvullende dekkingen: een extra persoon

Het is meestal mogelijk om een annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimere dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn de Dubbel-zeker dekking, de uitbreiding voor samengestelde reizen, een extra persoon en de dekking voor een zaakwaarnemer.

Ga je met een groep of familie op reis?

Ga je met een groep op reis, bijvoorbeeld met familie, collega’s, een vereniging of vrienden en wil je annuleren als één van de groepsleden door ziekte of overlijden niet mee kan? Dan is een groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance een goede keuze. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen:

Meest gestelde vragen en antwoorden over het nut van een annuleringsverzekering afsluiten voor je vakantie (FAQ)

Bekijk hieronder veel gestelde vragen en antwoorden.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je de betaalde reissom terug bij annulering, als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis. In de voorwaarden lees je voor welke situaties je verzekerd bent.

Krijg ik bij jullie korting op de premie?

Alleen op deze website ontvang je 10% korting op de prijs van een annuleringsverzekering. Maak zelf eenvoudig en vrijblijvend een premieberekening en de korting zie je onderaan staan bij het totaalbedrag.

Wat dekt een annuleringsverzekering nog meer?

– Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname.

– Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.

– Verzekerd bij annulering en vertraging.

– Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.

– Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

– Huisdier valt ook onder de dekking.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken. Je kan dan ook de korting zien die wij je geven.

Geldt jullie annuleringsverzekering ook voor een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat, jouw reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten en de oorzaak van de annulering verzekerd is.

Wat is een annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen?

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de kortlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Comfort en Premium-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:

– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.

– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.

– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.