Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering Egypte met corona dekking voor reisadvies oranje

Reisverzekering Egypte met corona dekking voor reisadvies oranje
Reisverzekering Egypte met corona dekking

Wil je naar Egypte op vakantie en een reisverzekering voor medische kosten afsluiten, ook al is Egypte code oranje? Dat kan hier! De kortlopende reisverzekering van Allianz (met medische kosten), biedt dekking naar gebieden met een kleurcode oranje (alleen wanneer dit oranje reisadvies gerelateerd is aan Covid-19).

Allianz dekt nu ook de medische kosten vanwege een coronabesmetting bij een reisverzekering (indien medische kosten zijn meeverzekerd) naar Egypte wanneer de reden van de oranje kleurcode alleen Covid-19 betreft. Alle andere redenen van een oranje kleurcode blijven van dekking uitgesloten. Deze extra dekking voor medische kosten geldt niet alleen voor Egypte maar wereldwijd.

Medische Kosten vanwege besmetting met Corona in Egypte is verzekerd

Raak je besmet met corona tijdens je reis in Egypte? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Kortlopende reisverzekering Egypte met corona dekking reisadvies oranje

Egypte, het land van de indrukwekkende piramides, een cruise over de Nijl of ga duiken in de Rode Zee. Een zonzekere bestemming op slechts 5 uur vliegen, met een unieke cultuur. In Egypte is zoveel te doen tijdens je vakantie, zoals een dagtrip naar de Vallei der Koningen in Luxor bijvoorbeeld en bekijk de wereldberoemde sfinxen. Ben je sportief dan is een snorkel of duikvakantie in Hurghada een echte aanrader. Zo kan je bij El Fanus zelfs dolfijnen en zeeschildpadden spotten. Kijk voor je vertrek altijd naar het reisadvies voor Egypte van de Nederlandse overheid.

Je ontvangt op deze website maar liefst 10% korting op de premie van de Allianz kortlopende reisverzekering voor Egypte. Dat is extra voordelig! Je hebt daarom al een reisverzekering vanaf slechts € 1,26 per dag (SOS Hulpverlening en bagagedekking voor € 4.000,-). Je kan de reisverzekering zelf samenstellen en uitbreiden met de rubrieken die jij belangrijk vindt. Denk er aan dat als je verzekerd wil zijn voor de medische kosten inzake Corona (Covid-19) je ook de rubriek medische kosten moet meeverzekeren.

Alleen medische kosten en geen quarantaine

In Egypte (oranje reisadvies) biedt Allianz alleen dekking voor een medische behandeling bij een coronabesmetting en dekken zij geen kosten als gevolg van quarantaine.

Kleurcode op het moment van vertrek

Allianz gaat altijd uit van de kleurcode op het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode.

Waarom een Allianz kortlopende reisverzekering voor Egypte?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een Allianz reisverzekering voor Egypte af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten bij schade. Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte van jezelf of reisgenoot.
  • Een familielid is ernstig ziek geworden en je moet direct terug naar Nederland.
  • Je bagage is zoekgeraakt op een Egyptisch vliegveld.
  • Je wordt opgenomen in een ziekenhuis in Egypte.
  • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk tijdens je vakantie in Egypte en je hebt juridische bijstand nodig.
  • Je kan niet terug naar huis vanwege stakingen in Egypte.

Voordelen van de Allianz kortlopende reisverzekering

  • Gunstige premie met 10% korting. Je ontvangt direct de polis per e-mail.
  • Medische kosten i.v.m. corona ook gedekt in groene, gele en oranje reisgebieden.
  • Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
  • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Premie Kortlopende Reisverzekering

Meer weten over de premie van de Allianz kortlopende reisverzekering voor Egypte? Maak vrijblijvend een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,26
Reisongevallen€ 0,09
Medische kosten€ 0,23
Geld en reischeques€ 0,50
Wintersport/bijzondere sporten€ 0,99
Automobilistenhulpverlening€ 12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,07
Reisongevallen€ 0,09
Medische kosten€ 0,32
Geld en reischeques€ 0,50
Wintersport/bijzondere sporten€ 0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,66
Reisongevallen€ 0,09
Medische kosten€ 0,32
Geld en reischeques€ 0,50
Wintersport/bijzondere sporten€ 0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

Hoe sluit je de Allianz reisverzekering af?

Je kunt zelf gemakkelijk online een reisverzekering voor Egypte afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Overzicht corona dekkingen reisverzekering bij reisadvies groen, geel oranje en rood

Dekkingsoverzicht COVID-19 Reisverzekering en Annuleringsverzekering

Uitgebreide vergoeding van medische kosten

Als je zonder een kortlopende reisverzekering naar Egypte op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan, zoals medische kosten bij een ziekenhuisopname. Ziektekosten in Egypte kunnen snel hoog oplopen. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar maximaal de kosten die ook in Nederland gangbaar zijn. Hogere kosten komen dan geheel voor eigen rekening. Met de kortlopende reisverzekering van Allianz ben je altijd voor 100% verzekerd tegen alle medische kosten in Egypte ook bij een corona besmetting.

Annuleringsdekking voor extra zekerheid mocht je vakantie niet doorgaan

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reis- en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet naar Egypte op vakantie kan of dat je jouw vakantie in Egypte moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

De annuleringsverzekering met corona dekking van Allianz zorgt er voor dat, mocht je besmet raken met corona (Covid-19), jij je vakantie kan annuleren zonder dat je een financiële strop hebt. Bij een corona besmetting mag je niet reizen of op vakantie gaan. Als je corona (COVID-19) hebt (je bent getest en de uitslag was positief) dan moet je in quarantaine (isolatie). Jouw vakantie naar Egypte valt dan in het water. Met deze annuleringsverzekering voorkom je financiële schade als je bijvoorbeeld door ziekte, ongeval of overlijden niet op reis kunt.

Veelgestelde vragen en antwoorden over een kortlopende reisverzekering voor Egypte met corona dekking voor reisadvies oranje (FAQ)

Als ik op vakantie ga naar Egypte en ik krijg corona, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Ja, mits je medische kosten hebt meeverzekerd en verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Echter, de kleurcode oranje wordt niet voor niets gegeven. Het blijft je eigen afweging of je dit ontradend reisadvies wilt opvolgen of niet. Bij twijfel kun je overleggen met je arts en reisorganisatie. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een Covid-19 besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen.

Welke instantie houden jullie aan voor de kleurcodes?

Allianz baseert de kleurcodes op de informatie van de Nederlandse overheid.

Als je in Egypte in het ziekenhuis terecht kom vanwege corona, worden de extra verblijfskosten van mijn reisgenoten dan ook vergoed?

Als je in het ziekenhuis terecht komt vanwege corona, worden de verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed. Dit geldt alleen als je in het ziekenhuis bent opgenomen door corona.

Stel ik krijg Corona in Egypte, heb alleen milde klachten en moet in quarantaine worden dan mijn extra verblijfskosten vergoed?

Nee, de extra verblijfkosten worden alleen vergoed in een gebied waar kleurcode geel of groen geldt.

Wat moet ik doen als ik in Egypte besmet raak met corona?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op met onze Alarmcentrale, telefoonnummer +31 20 592 9292. Belangrijk voor dekking is de ernst van de besmetting. Als je moet worden opgenomen in een ziekenhuis, dan krijg je deze kosten vergoed, als je de module Medische Kosten op de verzekering hebt, dan krijg je de kosten van een ziekenhuisopname vergoed. Daaronder vallen ook de kosten van een eventueel langer verblijf van je reisgenoten. Deze dekking geldt niet als je naar een gebied reist dat de kleurcode Rood heeft vanwege het risico op besmetting met corona.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en je reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo ben je onder andere voor de reis verzekerd tegen de kosten van annulering bij:
– overlijden;
– ernstige ziekte;
– ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie;
– zwangerschap;
– een onverwachte nieuwe huurwoning;
– als je plotseling werkeloos wordt;
– etc.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering voor Egypte afsluiten?

Dat kan zelfs nog 5 minuten voordat je vertrekt. Maar als je eenmaal op weg bent naar je vakantiebestemming kan het niet meer.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekering voor Egypte, oranje reisadvies gebieden of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.