Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Global Assistance: tips voor bezoekers Winterspelen van Sotsji

De Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji zijn van start gegaan. Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft een aantal belangrijke en praktische tips om onbezorgd de Winterspelen bij te wonen.

Paspoort
Zorg voor vertrek dat het paspoort nog minstens zes maanden na het betreden van Rusland geldig is. Daarnaast moet u voor een reis naar Rusland altijd in het bezit zijn van een geldig visum en kunnen aantonen dat er een reisverzekering met dekking voor medische kosten is afgesloten. Zorg ook dat u de contactgegevens van de (reis)verzekeraar altijd in uw bezit heeft. In Rusland kunnen de medische kosten namelijk flink oplopen.

Medische preventie
Neem de nodige medische voorzorgsmaatregelen. Zo is het aan te bevelen om een DTP vaccinatie te hebben die nog niet verlopen is (10 jaar geldig). Daarnaast is het ook van belang om tegen hepatitis A ingeënt te zijn. Om besmetting te beperken is het aanbevolen om vaak de handen te wassen en voorzichtig om te gaan met eten.

Wie medicijnen slikt die alleen op recept verkrijgbaar zijn doet er goed aan om deze vanuit Nederland mee te nemen. Bewaar de medicijnen altijd in de originele verpakking, samen met de bijsluiter en het daadwerkelijke recept. Controleer daarbij wel of de medicijnen niet in Rusland op de lijst van de verdovende middelen staat. Dit kan bij aankomst namelijk zeer vervelende situaties opleveren.

Vervoer
Bij aankomst op het vliegveld in Sotsji staan diverse taxi’s en shuttlebussen klaar om u naar uw hotel te brengen. De goedkoopste optie is echter de Sochi Aeroexpress. Met de express bereikt u het centrum van Sotsji binnen ongeveer 45 minuten. Een kaartje kost 4 euro.

Voor het bijwonen van de sportevenementen wordt de website aangeraden. Hier selecteert u het gewenste sportevenement. Let op, met slechts een kaartje kunt u het evenement niet bijwonen. Bezoekers moeten ook in het bezit zijn van een zogeheten Spectators Passport. Dit bemachtigt u online via www.pass.sochi2014.com.

Goed plannen
Plan al uw reizen in Sotsji vooraf zo goed mogelijk. Het Olympisch gebied bestaat namelijk uit twee terreinen die hemelsbreed 48 kilometer uit elkaar liggen. Het ene terrein bevindt zich aan de kust en de ander in de bergen. Op beide terreinen vinden geheel andere sportevenementen plaats. Vandaar dat het raadzaam is om van tevoren alle reizen in te plannen uit te stippelen, vooral wanneer u van het ene terrein naar het andere moet vertrekken. Het is ook aan te raden om Abchazië, checkpoints van Russische grenstroepen en militia die zich in genoemde onveilige gebieden bevinden te mijden.

Oranje boekje
Speciaal voor Nederlandse bezoekers aan de Spelen heeft de rijksoverheid het gratis te downloaden Oranje Boekje uitgegeven met praktische tips voor een verblijf in Sotsji.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.